Гладуването води до интензивен растеж на косата

0

Имате проблем с растежа на косата, или пък страдате от косопад? Знаете ли, че учени от бразилския град Сао Пауло доказаха, че

интензивният растеж на косата може да бъде предизвикан от… гладуване!

гладуването води до растеж на косатаНеочакваното откритие било направено с опитни гризачи. Специалистите ограничили до частичен глад храната на едната контролна група, а втората се хранела нормално.

За шест месеца теглото на мишките, които ядели 60 процента от нормалната си храна, намаляло наполовина. Заедно с това се увеличила плътността и дължината на космите им.

Кръвоносните съдове се сгъстили три пъти и така подхранвали и затопляли по-добре кожата. Обмяната на веществата в клетките на кожата се променила, като била намалена загубата на енергия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

маска за коса с алое вераТя втри алое вера в косата си. Това, което се случи след 5 минути ще Ви удиви

 

Тези изменения, според изследователите, са резултат от адаптирането на мишките към новия режим на хранене. Заради намалялата енергия, те започнали по-ефективно да съхраняват топлината и затова козината им станала по-плътна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Йошинори Осуми получи Нобелова награди за тънкостите за процеса автофагияД-р Йошинори Осуми: Гладуването чисти шлаката от тялото ни най-добре

 

Експертите са категорични, че заключенията, получени от опита с експерименталните мишки, ще са идентични и за при хората. Предимствата на гладуването и гладолечението не са от вчера. По-ранни изследвания доказаха ефективността на глада за удължаване на живота.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg