НАСА пусна HD запис на Слънцето (видео)

0

НАСА е създала няколко от първите си филми с ултра-висока разделителна способност (UHD, 4K) и резултатът е наистина невероятен! Сред тези прекрасни „бижута”, на които можете да се насладите на този адрес, специално внимание заслужава едно видео.

В главната роля на видеото е Слънцето, а самото 30-минутно видео се състои от данни, получени с помощта на т.нар. SDO (Solar Dynamics Observatory). Сателитът бе изстрелян през 2010 г. и през това време вече е събрал доста голямо количество информация. Въпреки това, от най-интересните части от пъзела Космос и Вселена, НАСА сглобили образ на Слънцето, който със сигурност ниокой до сега не е наблюдавал.

Разбира се, най-добра картина се постига на дисплей, който е в състояние да се справи с такава висока резолюция. Когато видеото е гледано с  по-ниска резолюция, за съжаление не изглежда толкова зашеметяващо. От ДЕЛО се надяваме, че резолюцията на монитора Ви ще позволи да успеете да се насладите на удивителното видео на нашето Слънце!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg