НАСА показа скафандъра за мисията до Марс

0

Въпреки че не е толкова футуристичен костюм, какъвто носеше главният герой във филма „Марсианецът”, то може да се каже, че скафандърът, с който хората ще покоряват Марс, изглежда многообещаващо. Представяме Ви най-новите снимки на прототипа Z-2, които НАСА официално публикува. От Американската космическа агенция са убедени, че точно с този костюм ще бъдат оборудвани избраниците, които ще пътуват с мисията да колонизират Марс.

nasa-z2

Скафандърът Z-2 все още е на етап прототип и го очакват още редица тестове. За сега, астронавтите все  още няма да го използват. Но създателите и дизайнерите на костюма са доволни от постигнатити и се надяват, че всички тестове ще бъдат преминати успешно.

Скафандърът ще се използва само за изследване на планетата и няма да се използва на борда на космическата совалка. Z-2 предлага на астронавтите максимална мобилност. Това означава, че те трябва да бъдат в състояние свободно да вземат проби от планетата, да могат да управляват марсоходите и да бъдат в състояние спокойно да вървят по повърхността на Марс. Костюмът също така трябва да бъде в състояние да „акостира” на космическия кораб, което де факто ще елиминира нуждата от въздушни шлюзове.

zsuit

Трябва да признаем обаче, че тази версия на марсианския скафандър изглежда много по-добре от представения преди това от НАСА прототип.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg