Влак дерайлира край Страсбург, загинали са петима

0

Тежък инцидент във Франция с високоскоростен влак TGV край Страсбург отне живота на петима души и рани около 60 души. Част от пострадалите са били транспортирани с хеликоптер до най-близката болница. В ранния следобед на 14 ноември композицията дерайлирала и пламнала в района на Ексверсхайм, провинция Долен Рейн Елзас в Североизточна Франция. И в момента спасителни екипи работят на мястото на трагедията. Според френски медии влакът е излязъл от релсите заради „прекалено висока скорост“. Инцидентът е станал на чисто нова високоскоростна линия между Париж и Страсбург, чието изграждане приключило наскоро.

влак, инцидент, Страсбург

В композицията не е имало пътници, тъй като пробегът бил пробен. Във влака е имало само техници по поддръжката и специалисти от фирмата-производител. Според очевидци влакът е дерайлирал, докато е минавал по мост, в резултат на което вагоните и локомотивът са паднали в един от притоците на Рейн – Марн.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg