Най-възрастният човек на света е на… 181 години

0

Обущар от северната част на Индия Махища Мураси твърди, че е най-възрастният човек на света. Той е роден през януари 1835 г. Така той вече е точно на 181 години!

В аналите на индийските служби, Махища Мураси е роден в град Бангалор, административният център на южния щат Карнатака на 6 януари 1835 г. Той е записан в регистрите на град Варанаси, че е живее и досега там от 1903 г. Мураси е работил като обущар до 1957 г., когато се оттегля на преклонната и невижданата 122-годишна възраст.

„Толкова отдавна съм жив, че и най-големите ми правнуци вече са мъртви от дълги години“,

обяснява г-н Мураси.

„Смъртта май ме забрави… И дори сега никаква надежда не ми остана, че скоро ще ме прибере. Вижте статистиката, никой не умира след като навърши 150 години, още по-малко 181. Ето защо си мисля, че съм станал безсмъртен или нещо такова и възнамерявам да се наслаждавам на безсмъртието си“,

не е загубил и капка от хумора си мъжът на преклонна възраст.

Ли Чинг-Юен е най-възрастният човек в светаЛичната му карта потвърждава неговите 181 години, което го прави носител на приза

Най-възрастният човек на света.

За съжаление обаче, нито един медицински преглед не може да констатира възрастта му и да потвърди фактите! Последният лекар, който се е грижил за здравето на г-н Мураси е починал през 1971 г., а от тогава Махища Мураси не пази своя здравен картон.

И ако си мислите, че Мураси е най-възрастният човек, живял някога, то има друг, за когото се твърди, че е живял най-дълго на Земята – това е китайският билкар Ли Чинг-Юен (на снимката).

Смята се, че е починал, след като е навършил… 256 години. В регистрите е записано, че Ли Чинг-Юен е роден през 1677 г., а самият билкар приживе твърдял, че е роден през 1736 г.

Освен с билки, китаецът цял живот се е занимавал и с бойни изкуства. Ли Чинг-Юен умира през 1933 г., а за необичайно дългия му живот е сменил 23 съпруги. От тях е имал повече от 200 деца.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

дълголетници, Ема Морано105-годишна баба разкри тайната на дълголетието си

 

дълголетници, Ема МораноРецептата за дълголетие на 109-годишна шотландка

 

дълголетници, Ема МораноУникални снимки на 100-годишни хора с техни правнуци няма как да не Ви разчувстват (галерия)

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg