Микс от канела и ментово масло лекува рани

0

Много пъти в ДЕЛО сме писали за чудесата, които канелата прави с организма ни. Ето и една нова идея за родителите на малките палавници през лятото. Ако децата Ви всеки ден се прибират от игра с рани, най-ефикасният метод те да заздравеят е комбинацията от канела и ментово масло. Лековития мехлем откриха учени.

канела, мента, раниТе освен че съчетаха двете съставки в малки капсули, за да стимулират развитието на клетки, играещи важна роля за излекуването на повърхностни наранявания, но и унищожиха бактерии с новата микстура.

В досегашните си проучвания специалистите установиха, че съдържащите екстракти от цветя и растения етерични масла са сполучливи антимикробни агенти за обработването на кожни наранявания с препарати.

„Голяма част от природните съставки, сред които са и етеричните масла в последно време се смятат за алтернативни средства в опита за унищожаване на патогенните бактерии. Въпреки това на учените им беше трудно да предложат на пациентите работеща терапия, основана на техните антибактериални свойства“,

категорични са изследователите от университета в Амхърст, Масачузетс.

канела, мента, раниВ кварцови наночастици били вкарани ментовото масло и цинамалдехида – съставката, придаваща специфичния аромат на канелата. Какво било изумлението на учените, след като се оказало, че микрокапсулите от тези миниатюрни частици влияят върху 4 вида бактерии, единият вид от които е резистентен към антибиотици.

Освен тези антибактериални свойства, мехлемът от масла активира растежа на фибробластите. Това са клетки, които имат важно значение при лечението на рани.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg