Направиха маратонки със събран боклук от океана

0

Световната марка Adidas реализира новите си спортни обувки със странен материал – боклук, събран от океаните. Брандът е реализирал продукцията си заедно с екоорганизация.

Прототипът на нестандартните маратонки е съставен от рециклирани отпадъци, открити и събрани от кораба „Sea Shepherd“ с помощта на рибарски мрежи. Плавателният съд е следил бракониерска лодка в продължение на месеци в района на Западна Африка.

Новият модел маратонки беше презентиран в инициативата „Океани. Климат. Живот“ от нюйоркската природозащитна компания „Parley for the Oceans“. Целта на организацията е да направи публичен проблема и да започне сътрудничества, с които могат да се защитят океаните.

Немският спортен гигант Adidas се е ангажирал да реализира цяла линия с продукти за спортисти.

маратонки, adidas, боклук, океанТова не е първата световноизвестна марка, влязла в кампания за защита на Световния океан с продукт, реализиран изцяло от отпадъци, извадени от водата. Преди пет години друга известна марка „Electrolux“ пусна лимитирана серия прахосмукачки, чийто корпус беше изцяло от боклуци, извадени от океана. И още един пример – Кирън Джоунс и „Studio Swine“ точно с отпадни продукти от солените води сътвориха „морски стол“ във Великобритания.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg