Забравете цветните лещи и сменете постоянно цвета на очите си само за 30 минути

0

Очите Ви са пъстри, а бихте искали да станат кафяви? Или са зелени, но предпочитате да са сини? Вече е напълно възможно да смените постоянно цвета им, а не с лещи. Революционната процедура е хит в американски клиники, а отскоро тя е и в Европа. До момента от нея са се възползвали суетни жени и мъже, а също и хора с хетерохромия – състояние, при което единият ирис е с различен цвят от другия (пример – актуалният модел в САЩ Сара Макданиел).

операция сменя цвета на очите за 30 минутиИнтервенцията няма да Ви отнеме повече от половин час – по 15 минути за всяко око и се извършва под местна упойка. Хирургът прави разрез от 2,8 см в роговицата. В процепа поставя тънък, прегънат силиконов имплант с цвета, който желае пациентът. Веднъж попаднал в окото, той се разгръща върху ириса, а след това специалистът прецизно го позиционира.

И въпреки че манипулацията е определяна като безопасна, има минимална вероятност част от пациентите, подложили се на козметичната процедура да развият чувствителност към светлината или инфекция. Ако се появи какъвто и да е проблем, имплантите може да бъдат премахнати лесно и бързо, твърдят от BrightOcular, производители на имплантите.

операция сменя цвета на очите за 30 минутиДо момента усложненията са рядкост. Веднага след интервенцията пациентът може да се прибере вкъщи. В следващите няколко дни не е препоръчително да шофира или да вдига тежко. Плуването също е забранено за 3 месеца – толкова отнема пълното възстановяване на очите. Операцията не може да коригира далекогледство или късогледство. Ако зрението Ви е нарушено, след хирургичната намеса отново трябва да носите очила или лещи.

Перманентната промяна на цвета раздели общественото мнение в САЩ – противниците наричат процедурата „абсурдна“, „загуба на време и пари“, рискована. По думите имот нея ще се възползват основно хората, които са обсебени от естетическите корекции и пластични операции. Привърженици на операцията също не липсват. Според тях става дума за крачка напред в развитието на медицината. В думите им им доза истина, тъй като „бащата“ на метода е д-р Кенет Розентал от очния център Island Eye в Ланг Айлънд, Ню Йорк – лекар с огромен опит в областта на очната хирургия. Преди 5 години той пръв постави импланти на 17-годишния Натаниел Шул, който е частично сляп заради липсващи по рождение ириси. След операцията зрението на младежа беше възстановено. Днес той вижда почти перфектно.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg