Радостта от предприемачеството

0

Колко пъти сте си казвали, че тази сутрин няма да ставате рано, ще скъсате веднъж-завинаги златните корпоративни окови, ще напуснете рязко и безвъзвратно света на бляскавите коктейли, платинените карти, заветните бонуси и немислимите дискаунти. Няма повече да сбъдвате налудничави идеи на некомпетентни шефове, няма скришом да гледате през прозореца на безкрайни убийствено скучни бизнес срещи и няма да ви се налага да общувате с хора, с които при други обстоятелства не бихте делили един и същи град, камо ли един и същи офис.

Джой, Дженифър Лоурънс, Робърт де Ниро, Изабела Роселини, Брадли КупърНяма да правите всичко това, ако сте предприемач. Но ще правите куп други неща – ще се молите на инвеститори, ще затъвате в заеми, ще се давите в съкрушение и безизходица, ще ви дънят подизпълнителите, клиентите няма да ви купуват продукта и накрая дори може да фалирате. Само в някои крайни случаи може да направите пробив. Ако сте непреклонни, ако помните детските си мечти и ако имате поне една всеотдайна баба, която винаги да вярва във вас.

Така се случва с Джой – героинята на едноименния филм на режисьора Дейвид О`Ръсел, чието име я орисва да търси радостта. Понесла на гръб странното си семейство от майка, залепена за телевизора, влюбчив и вечно напускащ семейството баща, бивш съпруг, който живее в мазето, две деца, завистлива полусестра и една вечно усмихната баба, Джой някак успява да извоюва себе си в целия хаотичен битовизъм наоколо. Биографичната история на амбициозното момиче, което пробива чрез телепазарите със своето уникално за времето си изобретение – самоизтискващ се моп – е разказана иронично и абсурдно.

Звездният кастинг на филма – Робърт де Ниро, Изабела Роселини, Дженифър Лоурънс, Едгар Рамирес, Брадли Купър за жалост на моменти не спасява бледите диалози и странните шикалкавения на сценария. Но въпреки тези видими недостатъци „Джой“ успява да удържи до края ореола на онези филми с вдъхновяваща история на успеха, след които си казваш „не е късно за ново начало“.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg