Листа и кора от магнолия лекуват рак

0

Неочаквано откритие в кората и листата на магнолията! Учени се натъкнаха на съединение, което има обещаващ потенциал за лечение на туморни образувания в главата и шията. Тези видове ракови заболявания убиват повече от 20 000 американци всяка година.

Изследователите от Медицинския център Birmingham и филиала на Университета на Алабама в Бирмингам установили, че съединението хонокиол /honokiol/ блокира протеина, който предизвиква растежа на ракови клетки в главата и шията. Този вид ракови заболявания се причиняват най-често от употребата на цигари и алкохол, пише изданието Medical News Today.

магнолия, ракСъединението honokiol отдавна се използва в традиционен китайски и японски лекарства за лечение на стрес и напрежение. Последните научни проучвания са установили също, че фитохимикалът има противоракови свойства, които предотвратяват или намаляват растежа на тумори на гърдата, по кожата, в простатата и в белите дробове.

магнолия, рак, д-р Santosh KatiyarЕкстрактът от листа и кора на дървото магнолия е издледван върху опитни мишки и върху човешки туморни клетки от екипа на д-р Сантош Катияр. Резултатите показват недвусмислено, че съединението хонокиол спира растежа на тумори както в човешките ракови клетки, така и при мишките. Това дава правото на д-р Катияр да заключи, че honokiol е биоактивен фитохимикал, който лекува успешно рак на главата и шията. Съединението хоникиол може да се използва самостоятелно или в комбинация с други медикаменти, категоричен е още д-р Катияр.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg