Край с PVC бутилките! Пием вода от фини сфери

0

Замисляли ли сте се някога къде отиват всички използвани пластмасови бутилки от минерална вода? Какво се случва с този толкова вреден за природата продукт? Вие може и да не сте, но трима мъже – Пиер Паслие, Гийом Куш и Родриго Гарсия Гонзалес дори са измислили начин как това тровене на заобикалящата ни околна среда с PVC материали да спре.

вода, сфери за вода

Основателите на Skipping Rocks Lab – Пиер Паслие, Гийом Куш и Родриго Гарсия Гонзалес

Основателите на Skipping Rocks Lab измислиха как може да се съхранява минерална вода, чийто съд да няма нужда да се изхвърля в коша, след като е изпита живителната течност! Британската компания разработи първата по рода си в света биоразградима сфера за вода, която може да се яде. Тримата предприемчиви иноватори са убедени, че няма да е далече денят, в който творението им ще замести напълно PVC бутилките.

Името на изобретението е Ooho!. То представлява съвсем нов вид опаковка, която е изградена от водорасли. Самият прозрачен контейнер за вода под формата на сфера е здрав, евтин за изработка, биоразградим и хигиеничен. На всичкото отгоре може и да се яде!

вода, сфери за вода

Съдържателите на компанията определят като дълбоко неустойчива тенденция използването на бутилки за еднократна употреба от невъзобновяеми ресурси. И веднага подчертават и другите цели на компанията – Ooho! ще осигури същото удобството за потребителите като това, което имат с пластмасовите бутилки, но ще премахне вредното въздействие върху околната среда.

За да бъде пусната новата сфера с минерална вода в пълно производство, от компанията трябва да се справят с най-тежкият въпрос, а именно как да преодолеят крехкостта на сферата? Защото за разлика от вдъхновението за нейното създаване – яйчните жълтъци, сферите с вода трябва да бъдат устойчиви за транспортиране и по възможност да не залепват за други повърхности…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg