Бедността ще свърши през 2030 година, смята Бил Гейтс

0

Бил Гейтс, известен на мнозина като най-богатия човек в света, направи изненадващата прогноза, че бедността в световен мащаб ще свърши през 2030 година. Гейтс е основател на Microsoft и в продължение на дълги години – лидер на компанията. Той е абсолютно убеден, че технологиите на нашето съвремие ще променят радикално живота на бедните хора в света и това ще се случи именно в следващите 15 години.

Констатациите му се основават на подобно твърдение, което е направил преди 40 години. Тогава, той се обзаложил с Пол Алън, че светът ще се промени благодарение на софтуера. Днес той отправя същото предизвикателство, като новия си залог е описал в своя блог. Според него, днешните технологии, коренно ще променят и най-вече ще подобрят живота на най-бедните хора. Бил Гейтс и съпругата му са категорични, че това ще се случи именно в следващите 15 години и то ще бъде много бърз процес.

Семейството обяви, че за това свое твърдение залага своето време и пари, а така също и доверието с което се ползва в света. В същото време обаче, съпрузите призовават към тази идея да се присъединят и всички останали, защото именно сега е най-подходящото време да се ускори процеса на прогрес и да се постигне толкова голям глобален ефект.

В момента Бил Гейтс се посветил своята работа изцяло в полза на благотворителността. Той е убеден, че ако се обединят усилията, само след 15 г. в световен мащаб хората ще могат да живеят по-дълго и да бъдат в по-добро здраве. Освен това, възможностите за получаване на образование ще бъдат огромни, а така също и възможностите за консумиране на качествена и питателна храна. Друго предимство ще бъде безпрецедентното удобство за използване на мобилно банкиране.

Бил ГейтсПромените ще се случат като резултат от иновациите във всички области на технологиите, върху които в момента работи човечеството. Тези иновации включват както разработването на нови ваксини, така и на по-устойчиви хранителни култури, които да задоволят вкусовете на хората, а също и на много по-достъпните цени на смартфони, таблети и други мобилни устройства. Именно тези иновации в технологиите, ще позволяват на всичко това да достига много по-лесно до повече хора в света.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg