Кейт и Уилям станаха родители на принцеса

0

Второто кралско бебе вече е на бял свят! Херцогиня Кейт Мидълтън роди дъщеричка! Бебето тежи 3 килограма и 700 грама. Това е първата женска рожба в кралското семейство от четвърт век насам. Бебето е петият пра-внук на кралицата.

принцеса, Кейт, Уилям, бебе

33-годишната Кейт, херцогиня на Кеймбридж е родила два часа и половина, след като е била приета във VIP крилото на болница St Mary в Западен Лондон. Новината беше съобщена със специална прокламация, която бъде изложена на входа на двореца Кенсингтън.

принцеса, Кейт, Уилям, бебеСпоред официалната информация съпругът й Уилям е присъствал на раждането. Говорителите на кралското семейство съобщиха, че Кейт и съпругът й не са знаели какъв е полът на бебето преди раждането. Дворецът обяви щастлива новина подобаващо и за 21 век, чрез Twitter и Instagram. А някои от почитателите на кралското семейство чакаха пред болницата още от началото на април.

Великобритания празнува появяването на малката принцеса, която проплака тази сутрин в 8,34 часа! За първи път от 182 години насам Кеймбридж ще има принцеса. Тя е четвърта в реда за наследяване на престола във Великобритания след дядо си принц Чарлз, баща си Уилям и брат си Джордж, който се роди преди две години в същата болница. До момента, последната дама, родила се в кралското семейство беше принцеса Юджийни, която дойде на бял свят през 1990-а година. Новородената принцеса няма да бъде изместена в линията за унаследяване на трона от евентуални бъдещи по-малки братя. Тези привилегии, които имаха мъжете в кралското семейство отпаднаха с новите правила, които влязоха в сила през март.

принцеса, Кейт, Уилям, бебе

Името на малката продължителка на кралската фамилия все още не е оповестено официално. Букмейкърите на Острова до последно твърдяха, че името на бебето, ако е момиче ще бъде Алис. Каква е традицията и съдбата на вторите деца в британското кралско семейство вижте тук.

Дейвид Камерън, принцеса, Кейт, Уилям, бебеВ Туитър британският премиер Дейвид Камерън написа:

„Поздравления за херцога и херцогинята на Кеймбридж за раждането на тяхното момиченце, радвам се за тях.“

Също в социалната мрежа вицепремиерът Ник Клег им пожела всичко най-добро. Лидерът на лейбъристите Ед Милибанд възкликна:

„Честито на херцога и херцогинята за раждането на дъщеря им. Желая им много радост и щастие и се надявам се да могат да поспят.“

На комуникационната кула в Лондон беше изписано – момиче е!, а на палубата на британски вонен кораб се появи думата „сестра“. Австралийците изпратиха поздравления за кралското семейство.

Раждането на второто кралско бебе стана новина номер едно в световните медии, но радостното събитие тепърва ще носи ползи на Великобритания. Само от подаръци, сувенири и потока от туристи в Лондон, в държавната хазна се очаква да се съберат приходи от 80 милиона лири.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg