Как се отразява на мозъка първо майчинство след 35-годишна възраст

0

Щателно изследване, проведено сред 830 дами на средна възраст показа, че родилките над 35-годишна възраст, запаметяват и помнят доста по-добре на старини, отколкото тези, които са се сдобили с наследници по-млади. Данните, цитирани във в. „Дейли мейл“ са по повод изследване на връзката между състоянието на паметта и късното майчинство.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

наднормено теглоБебетата се раждат с наднормено тегло, ако майките пият тези напитки през бременността

Дамите, родили своето първо дете след своята 24-годишна възраст разсъждават по-добре и решават по-бързо задачи от родилите по-рано. На вербалната памет и когнитивните показатели се отразява доста по-добре майчинството след 25-годишна възраст. Мозъкът се стимулира доста повече, ако една дама е родила две деца. Основната причина е в хормоналните промени в организма по време на самата бременност, които от своя страна се отразяват върху химията и функцията на мозъка.

Добре на мозъчната дейност се отразяват и противозачатъчните таблетки. Дамите, които са ги пили поне 10 години имат по-добра способност за решаване на проблеми и по-добра речева памет.

Добре на функцията на озъка се отразява и по-дългият репродуктивен живот между първата менструация и менопаузата.

Изследване, което било проведено по-рано доказа, че дамите, които отлагат първото си майчинство за периода краая на 20-те и началото на 30-те години от живота си, обикновено имат по-добро здраве, когато станат на 40.

бременност и майчинство след 35 са полезни за мозъка

В същото време видния британски учен Стивън Хокинг обяви, че ново хапче за мозъчна стимулация може да се превърне в „най-голямото събитие в историята на човечеството“. В интервю за сп. „Форбс“ Хокинг споделя, че неговият мозък работи доста по-успешно благодарение отчасти на въпросното хапче-чудо.

Вълшебният медикамент е съставен от естествени витамини и минерали, които „отключват“ неподозирани умствени възможности. Не съществува аналог на тази добавка сред мозъчните стимулатори, твърдят експертите.

Това хапче е най-доброто за подобряване на паметта, повишаване на енергията, изостряне на вниманието, повишаване на енергията, интелекта и концентрацията.

Учени от Харвардския университет са разработили новия природен лек и вече са го патентовал и продали на водещи производители правата. Очаква се скоро „вълшебното“ хапче да се продава в аптеките, за да могат всички да се убедят в неговия чудодеен ефект.

Освен Хокинг и други знаменитости не пестят похвалите за очаквания продукт. Пробвали са го актьорът Дензъл Уошингтън, рап изпълнителят Кание Уест и атлетът Том Брейди.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

mazki i zhenski mozakОбориха теорията за мъжки и женски мозък

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg