Калмар с огромни размери заснет от руски изследователи (видео)

0

Приблизително още от зората на 15 век, та чак до началото на 19-ти хората са бродили по необятните океани в страх от митични същества. Дълго време се е смятало, че дълбокото море се обитава от същества като огромни морски дракони, например. Като цяло хората са имали много причини за това, защото в света и до днес живее един много специфичен вид калмари, който се нарича просто колосален калмар.
calmar_colossalИма причина да бъдат наречени така, тъй като в момента това са най-големите живи видове от тези животни. Те достигат дължина от 12 до 14 метра. Видът е открит и вписан в каталозите едва през 1925 г., когато са били намерени два екземпляра в стомаха на кит. Тези огромни създания се спускат на дълбочина от 2 000 метра, само за да издирват там любимия им деликатес, а именно – колосалните калмари.

Руските учени успели да се натъкнат на един екземпляр от колосалните сепии на повърхността на океана. Трябва да признаем, че са имали значителен късмет!
Невероятното видео споделяме с Вас, читателите на delo.bg с най-голямо удивление и удоволствие!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg