Тайната на японското дълголетие

0

Тайната на всяко едно човешко дълголетие е една от най-примамливите за хората по света и те от векове се опитват да я разгадаят. Това, до което човечеството е достигнало като познания до момента е, че едни от най-възрастните хора в света са японците. Като цяло, всички статистики посочват, че японците са хората с най-дълъг живот на планетата. Средната възраст, до която доживяват жените е 87 години, а мъжете – 80 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

В Япония представиха най-новия диетичен продукт, японска диета, японско чудоВ Япония представиха най-новия диетичен продукт

 

Ето защо светът от години е съсредоточил вниманието си върху японците и начина им на живот, за да разгадае тайната на тяхното дълголетие. Според някои, една от основните причини за него е кухнята в Япония. Хората там се хранят с малки порции, консумират нискокалорична храна и основно в менюто им присъстват риба и зеленчуци.

Япония, дълголетие, японска диета, японско чудоТова, което прави впечатление на редица специалисти – диетолози е, че храната, която консумират ежедневно японците съдържа много енергия при това в малка порция. Затова страната на изгряващото слънце е в основата на много диети за отслабване. Една от най-популярните в САЩ диети носи името „Окинава” и е наречена така на едноименния японски остров, където са родени хората с най-дълъг живот. В основата на диетата са 30 % зелени и жълти зеленчуци, малко количество ориз, а основното ястие е заменено с лилав сладък картоф от остров Окинава.

Според някои лекари, дълголетието при японците може да се дължи и на факта, че във всекидневното им меню присъстват такива храни като тофу, водорасли конбу, калмари, октопод и други, а за тях е известно, че понижават риска от атеросклероза и рак на стомаха.

Япония, дълголетие, ориз, японска диета, японско чудоСъс сигурност обаче, храната не е единствената причина за дълголетието в Япония, още повече, че има и такива нездравословни ястия в японската кухня, които са твърде солени или недобре сготвени. Затова, наблюдателите посочват, че остаряването без стрес е друга важна причина, която би могла да е виновна за техния дълъг живот.

В страната на изгряващото слънце е традиция на възрастните родители да помагат децата им. По този начин японците могат пълноценно и много по-качествено да изживеят старините си, като не се притесняват от липсата на средства за здраве или некачествено здравеопазване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

японска диета, японско чудоС диета на японските монаси топите 10 кг за 10 дни

 

life-rules1-351x18530 японски правила за живота, които всеки трябва да прочете!

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg