Откриха извънземна цивилизация близо до Земята

0

Телескопът Кеплер досега е прегледал огромен брой звезди в космическото пространство. Но когато обаче се обърнал за наблюдение в пространството между съзвездията Лира и Лебед, той забелязал нещо много необичайно. А именно, светлината, излъчвана от звездата KIC 8462852.

извънземни, Земята, KIC 8462852

Изследователите твърдят, че досега никога не са виждали нещо подобно на тази звезда. В началото подозирали, че излъчваната светлина се дължи на някаква нередност, но сега са на мнение, че твърдението е погрешно. Около звездата обикаля огромна маса от сгъстена материя, която по странен начин пречи на излъчването на светлина от KIC 8462852. Учените го сравняват с облака от материя, който често се забелязва около младите звезди, но тук изключението е, че този конкретна звезда не е толкова млада.

извънземни, Земята, KIC 8462852

Единственото разумно обяснение е, че вероятно друга звезда може да е привлякла към KIC 8462852 низ от комети. Но това е невероятно съвпадение, тъй като такова явление се случва изключително рядко. Астрономите са много предпазливи относно съществуването на извънземни цивилизации. Въпреки това, много от тях казват, че за този случай няма друго разумно обяснение.

извънземни, Земята, KIC 8462852

Изследователите планират да насочат към звездата мощен радиотелескоп, който ще позволи по-подробно разглеждане на KIC 8462852, и това, което се върти около звездата. Ако всичко върви по план, работата ще стартира през януари 2016 година. Със затаен дъх оставаме в очакване на новините, които мощният радиотелескоп ще изпрати към Земята.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg