Тайните забележителности на Италия – част 1

0

Красивата Италия е изпълнена с тайни заключени съкровища.

Богатата на история и очарование страна, известна с многообразните атрактивни дестинации, е оставила недостъпни за туристите доста места, които са извън маршрутите на обществото, понеже те са или в частни ръце, или са твърде ценни.

На 21-22 март 2015 година се даде шансът да се посетят стотици от тези скрити скъпоценни камъни, като част от годишния отворен уикенд „Пролетни дни“, организиран от наследническата италианска група Fondo Ambiente Italiano.

Хубавото на мероприятието беше не само възможността да се видят дълго непоказвани туристически обекти, а и че входът беше свободен, наред с организираните екскурзии от експерти, студенти и доброволци.

В две части Delo.bg Ви кани на една вълнуваща виртуална обиколка в Италия. Вижте едни от най-странните, призрачни и зашеметяващи места.

1. Agriculture Academy – Торино. Кралете са имали най-налудничави прищявки през годините, но тук хрумването надхвърля всички. През 1785 година Крал Виторио Амедео III, от Савой, решава да построи библиотека с над 6 хиляди книги, както и галерия с картини на плодове и зеленчуци, нарисувани с восък.

Италия, Agriculture Academy Turin

2. Палатът Кох – Рим. Със златни орнаменти, луксозни апартаменти с лични тераси, построен в стила на Лувъра в Париж, но никой не живее в палата. В момента това е главната централа на Италианската Централна Банка.

Италия, Palace Koch Rome

3. Belloluogo Tower – Лече. Кралицата обичала да се къпе във водите в близост до крепостта, построена от династията Анжу през 1200 година. Името на замъка е Райска градина – градината на замъка е била щедро насадена с лимонови дръвчета, смокини, череши, лешници и бадеми.

Италия, Belloluogo Tower Lecce

4. Солниците Марсала и лагуната Станьоне – Трапани. Познат като район с много лозя, сладко вино и солници, името на Марсала произхожда от арабското Marsa Allah – или пристанището на Бога. Заобиколен от архипелаг с малки островчета, лагуната се слави с Финикийските си кораби и плантации. Осеяна е с древни вятърни мелници и често човек може да се наслади на невероятни залези.

Италия, Marsala Salt Pools

5. Историческия Гимнастически салон и Салонът на Славата – Рим. Създадени по заповед на Бенито Мусолини за символизиране на фашистките идеали за суперчовека, тази цитадела на спорта е в стенописи, показващи тиранията в действие.

Италия, Honor Salon Rome

6. Attrezzeria Rankati – Милано. Стара работилница, която произвежда реквизити, оръжия, доспехи, исторически мебели, маски и бижута за филмовото и театралното изкуство, като например за филма Гладиатор, Карибски пирати, Робин Худ и други. Майсторите сливат традиционното изкуство в изработката от 1800 година с модерните технологии.

Италия, Artrezzeria Rancati Milan

7. Villa La Quiete alle Montalve – Флоренция. Името означава тишина и спокойствие. Един от най-впечатляващите манастири, в който се отглеждат подправки и билки, градината е като лабиринт от храсти, и птиците могат да се уловят чрез тънки мрежи – традиционна практика в Тоскана, чрез която се доставят гълъби за вечерното блюдо.

Италия, Villa La Quiete alle Montalve

8. Ducal Palace – Модена. Сградата се е ползвала за лятна резиденция и банкетни приеми от Дук Франческо I от Есте, както и за пищни партита и балове с маски. Бароковото великолепие на стилните фонтани и фрески по сводовете и таваните, правят мястото невероятно. Посетителите могат да видят галерията Bacchus, както и да бъдат преведени по скришни коридори, през скришни врати, по които са ходели куртизанките и химерите.

Италия, Ducal Palace Modena

Следва продължение…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg