Задържаха италиански мафиот, правил пици в Русия

0

По време на задържането издирваният от Интерпол рекетьор бил хладнокръвен – предложил на полицаите да хапнат, докато се преоблича

Италиански мафиот работеше като готвач в пицария в Санкт Петербург, пише вестник „Коммерсантъ“ за задържания от местната полиция медиен екшън герой.

Nicola di Mauro

Никола Ди Мауро

Никола ди Мауро се издрива от Интерпол и италианската полиция за участието му в организирана престъпна група, която се занимавала „с рейдърски превземания на добре работещи предприятия“.

Когато цивилните полицаи са се появили в заведението в санктпетербургския мол „Радуга“, пицарът е приготвял плънка за новата партия пици, подготвяни за пещ.

Щом е разбрал за повода на визитата им, веднага е предложил на служителите на полицията да се почерпят с неговите пици, докато сам отишъл да се преоблича. Тъй като полицаите отказали, той не ги карал да чакат – появил се след минути, предал инструментите на колега готвач и излязъл с тях.

В момента италианецът се намира в ареста в Санкт Петербург. Ако в рамките на следващите 40 дни Главната прокуратура на Русия получи искане от Рим за екстрадиране, то беглецът веднага ще бъде предаден на италианските власти.

Casa Fasciani

Босът на „Коза Фашиани“ Кармине Фашиани

Никола ди Мауро от Рим бе обявен за международно издирване от Италия по обвинение съгласно чл. 416 на Наказателния кодекс на Италия, който предполага „Участие в престъпна общност“.

Според неофициална информация на руския всекидневник, 33-годишният ди Мауро е бил част от мафиотския клан („фамилия“) на Кармине Фашиани в периода 2008 – 2014 г., когато семейството е унищожено от полицията.

ФашианиСамият ди Мауро е бил участник и организатор на редица схеми за рейдърско превземане на частни бизнеси, сред които скъпоструващи имоти и доходоносни заведения за обслужване на туристи в курортната провинция Остия по крайбрежието на Тиренско море.

Арестът на ди Мауро не е първият случай, когато е заварен в комична обстановка. Според италианската полиция, той им е познат като един от задържаните при неуспешен опит за доставка на няколко тона хашиш в Италия.

След това, през 2014 г., кланът Кармине Фашиани е раздробен от италианските органи на реда – босът на групировката получи присъда от 28 години затвор. След като е видял, че ситуацията става опасна, Никола ди Мауро е избягал в Русия, където за прикритие и временно убежище се наема да работи като пицар.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg