Целувките на Вашето куче са полезни и лечебни

0

Всеки, който има домашен любимец знае колко удоволствие и радост носи той на цялото семейство. Да отглеждаш куче е отговорност, но и безкрайно щастие, защото животното ти се отплаща с толкова вярност, преданост и обич, колкото малко хора биха могли да проявят в живота си. Ето защо, според много специалисти, отглеждането на куче в дома е изключително важно за възпитанието на децата. Това ги прави отговорни и по-добри хора.

целувка от куче

Освен, че кучетата ни разбират и всички други позитиви, които носи истинската приятелска връзка куче-човек, четириногият ни домашен любимец би могъл да се окаже и полезен за нашето здраве – буквално!

целувка от кучеАко се чудите какво точно би трябвало да означава това – ето и отговора: в момента, американски учени подготвят тестове и търсят доброволци, чрез които да докажат, че кучешките целувки са полезни за хората и действат на нашия организъм като пробиотик.

С тази амбициозна задача се е заел научен екип от университета в Аризона, САЩ. Специалистите ще съсредоточат усилията си в търсене на доказателства, които недвусмислено да показват, че микрофлората на кучетата, действа положително на имунната система на техния стопанин, когато той е в контакт със своя любимец.

целувка от кучеХилядолетната връзка между хората и кучетата не е тайна за никого, те са съжителствали заедно и като резултат на това, микрофлорите в техния чревен тракт също са еволюирали заедно. Учените обясняват, че в храносмилателната система на всеки човек нормално съществуват около 500 различни вида бактерии. Някои от тях са добри за нас, докато други са лоши и причиняват заболявания. Важна част от добрите бактерии са именно пробиотиците, които участват активно в обработката на храната и подпомагат червата ни, а освен това укрепват имунната система на човека. Има различни храни, чрез които пробиотиците в организма могат да се увеличат – такива са например истинското кисело мляко, както и специално разработени хранителни добавки.

целувка от кучеПоради важността на тези пробиотици за човека, експериментите на учените от Аризона ще имат за цел да докажат, че ако притежавате куче, то ще доведе до увеличаване на добрата микрофлора в червата Ви. А това от своя страна ще бъде причина за по-доброто физическо и психическо здраве. Екипът, който проучва този въпрос смята, че добрите бактерии, които всяко куче може да предаде чрез целувка на своя стопанин имат същото благотворно влияние върху организма както и киселото мляко.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg