Ислямска държава изгори живи 45 души в Ирак

0

Ислямска държаваЕкстремисти от Ислямска държава изгориха 45 души живи в град Багдади, в западен Ирак. Информацията е на BBC, която цитира полицейският началник в Багдади. Засега няма яснота кои са били жертвите на зверството и каква е била причината да извършат варварството. Според шефа на полицията в града, в който е станало нечуваната жестокост част от мъчително загиналите хора са били част от силите за сигурност.

Радикалните ислямисти от „Ислямска държава“ завзеха преди дни голяма част от Багдади. В непосредствена близост до града е базата на военновъздушните сили „Ейн ал Асад“.

Ислямска държаваПолицейският ръководител е казал още за телевизия BBC, че целият район, в който са домовете на всички роднини и близки на служителите на силите за сигурност и в момента са подложени на ислямистка атака. Под обстрел са и жилищата на членове на местните власти.

Униформеният, пожелал анонимност пред световната медиа призова за правителствена и международна помощ, за да бъдат прекратени зверства като масовото изгаряне на невинни хора. Военните действия и недобрите комуникации в района възпрепятстват изключително много потвърждаването на новото извращение с цивилни хора от страна на джихадистите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg