Селфи с премиера на Индия – нова мода и предизборна кампания

0

Narendra ModiОтдавна не е новина, че правенето на селфи се превърна в модно течение. От тази мода се заразиха както обикновените хора, така и звездите на шоу бизнеса.

Оказва се обаче, че това модно течение може да се използва за реклама и от политически фигури.

Такъв е примерът от индийската столица Делхи. В момента новата мода там е да си направиш селфи с премиера на страната Нарендра Моди. Модата е придобила наистина колосални размери, защото в Делхи се появиха специални павилиони, в които всеки, който желае, може да си направи селфи с министър – председателя на страната. Световни издания твърдят, че интересът е голям и в града са инсталирани 1500 автомата за снимки, специално с тази цел.

Narendra ModiЕстествено, апаратите са поставени на най-оживените места в индийската столица – предимно в търговски центрове и тържищата. Процедурата за направа на селфи с премиера, вече е добре известна и отработена стотици пъти. Тези, които искат да имат обща снимка с него, застават от лявата страна, а в дясната се добавя изображението на премиера Нарендра Моди.

Narendra ModiЗапознати твърдят, че във всеки един от тези специални павилиони за снимки, има смартфон, както и екран, на който предварително може да се прегледа готовият кадър от селфито. Ако човекът одобри снимката, тя ще му бъде изпратена чрез електронната поща или със смс.

Модната тенденция за снимки с премиера всъщност е част от кампания в страната, наречена „селфи с Моди”, а причината за нея са днешните избори за Законодателното събрание на Делхи. Намерението на управляващата партия ”Бхаратия Джаната парти”, е чрез тази нетрадиционна кампания за селфита, да привлече младите хора и да спечели гласовете им на изборите днес.

Narendra ModiДо вчера, ден преди вота в Индия резултатът беше обещаващ, тъй като само за 10 дни са направени над 70 000 селфита с премиера на Индия Нарендра Моди.

Това не е първият път, в който неговата партия използва нови технологии по време на предизборните си кампании.

Преди да бъде избран за премиер, в своята кампания Моди заложи на холограмен образ, който използва за срещи с избиратели.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg