Сани Жекова с титла от Универсиада 2015

0

Българката остави зад себе си медалистки от олимпиади и световни първенства

Александра Жекова спечели титлата в сноубордкроса на универсиадата в Сиера Невада, Испания. Българката даде най-добри времена и в двете квалификации, а след това спечели 1/4-финалната и полуфиналната си серия, за да триумфира и във финала.

Непосредствено след Жекова се наредиха Кло Треспю (Франция), която е бронзова олимпийска медалистка и швейцарката Симона Милер. Четвърта пък остана Нели Моен Локоз (Франция), която е сребърна медалистка от световното първенство в Крейчберг. Там Жекова завърши 4-та, но сега се реваншира за загубата си от Локоз.

В надпреварата не участва олимпийската шампионка Ева Самкова (Чехия), която бе подала заявка, но явно лошото време в предишните дни я отказа да се спусне на старта. Това е и втори златен медал за страната ни на тази зимна универсиада, след като титла взе и Владимир Зографски в ски скока.

Страната ни се изкачи на шесто място във временното класиране по медали, като след нас остават държави като Япония, Италия, Франция и др. Начело са руснаците с 15 златни, 13 сребърни и 15 бронзови отличия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg