Харисън Форд падна със самолета си в Калифорния

0

Харисън ФордЛегендарният холивудски актьор Харисън Форд претърпя катастрофа с частния си самолет на голф игрище в Калифорния. Заради сериозни наранявания археологът Индиана Джоунс беше опериран в болницата, в която беше приет след инцидента с порезни рани по главата и счупена ръка.

Форд е бил сам на борда на едномоторния си двуместен летателен апарат Ryan ST3KR. Самолетът е използван по време на Втората световна война като тренировъчна въздушна машина на военновъздушните сили на САЩ.

„Харисън Форд е претърпял операция в клиника в Лос Анджелис в четвъртък през нощта. Той е с фрактура на едната ръка, има и дълбока, неприятна рана на главата. Актьорът е получил и други травми“,

се казва в съобщение от болницата, цитирано от говорителя на актьора Ина Тресиокас.

Личния си самолет Харисън Форд е приземил в Санта Моника на игрище за голф, докато двама лекари играели наблизо. Медицинската помощ след авиоинцидента била оказана незабавно. Според разследващите Харисън Форд е оцелял, защото е управлявал Ryan ST3KR от мястото на втория пилот.

„Това е наистина чудо!  Харисън Форд е летял във втората кабина, която е открита, а не в предната кабина по време а полета. Самолетът му е паднал на броени метри от къща в района. На косъм е било инцидентът с известния актьор да придобие доста по-драматичен обрат“,

коментират от CNN.

Харисън Форд

Харисън Форд пилотира личния си хеликоптер по време на спасителна акция на жена в планините на Уайоминг през 2000 г.

Преди да се случи неприятният инцидент, Форд е подал сигнал на авиодиспечерите, че има повреда в двигателя на Ryan ST3KR. Въпреки повредата в самолета и удара в дърво при самото спускане, актьрът успял да се приземи на игрището за голф и то избягвайки съседните жилищни сгради.

Харисън Форд има зад гърба си близо 30-годишен стаж като пилот на самолет. Актьорът спасява преди 14 години бойскаут, който е бил в неизвестност, този път със собствения си хеликоптер. Акцията по спасяването на момчето е била в гора на юг от националния парк „Йелоустоун„. В началото на новото хилядолетие, пък Форд спаси бедстваща планинарка в американския щат Уайоминг.

Харисън Форд дори е предлагал своите услуги като доброволен спасител по време на горските пожари в САЩ, когато специални хеликоптери гасят лумнали огньове и тлеещи огнища в засегнатите райони.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg