Хапвайте ядки, за да намалите риска от рак на дебелото черво

0

Редовното хапване на ядки намалява с над 40 на сто риска от рецидив на рака на дебелото черво. Това показват данните от американско изследване, обхванало 826 мъже и жени, подложени на лечение срещу колоректален рак, който не се е разпространил до други органи.

За пациентите, които са приемали поне 56 грама ядки на седмица, опасността от преждевременна смърт намалял с 57 процента в сравнение с този за участниците в контролната група.

минерали, три минерала, йод, магнезий, цинк

 

Екипът на д-р Темидайо Фаделу от онкологичния институт „Дейна Фарбър“ в Бостън проверили дали консумацията на сурови орехи и бадеми има благотворен ефект не само срещу диабет и сърдечно-съдови болести, но и срещу рак на дебелото черво.

„Остава ни да опознаем защитният механизъм“ –

отбеляза д-р Фаделу.

Засегнатите от неметастатичен колоректален рак в напреднал стадий са с до 70 на сто вероятност да оцелеят три години след лечение, което се изразява в изрязване на тумора и химиотерапия.

„Здравословното хранене често минава на заден план при противораково лечение, но консумацията на ядки може да направи разликата, що се отнася до оцеляването на пациентите в дългосрочен план“ –

заяви кардиологът Даниъл Хейс.

рак на дебелото черво„Получените резултати потвърждават виждането, че промяната на хранителния режим и физическата активност са от значение“ –

допълва д-р Фаделу.

Резултатите от проучването ще бъдат представени на годишната конференция на Американското дружество по клинична онкология.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg