Крис Корнел – вокалистът на Soundgarden, почина на 52-годишна възраст

0

Крис Корнел – вокалистът на групите „Саундгардън“ и „Аудиослейв“, почина на 52 години в Детройт, съобщиха близкият до музиканта Брайн Бъмбъри. Той определи смъртта на емблематичния изпълнител като „внезапна и неочаквана“.

Безжизненото тяло на музиканта беше открито същата нощ в банята на хотелската му стая. Съпругата на Корнел повикала полицията, след като не могла да отвори вратата на мокрото помещение и блюстителите на реда я разбили. В четвъртък съдебно-медицинска експертиза установи, че музикантът се е обесил.

Крис Корнел бе един от характерните гласове на гръндж движението от 90-те години на миналия век и фронтмен на групите „Саундгардън“ и „Аудиослейв“.

Хитовете „Jesus Christ Pose“, „Rusty Cage“ и „Outshined“ от третия албум на Soumdgarden „Badmotorfinger“ от 1991 г. редовно звучат по радиостанциите за алтернативен рок. Три години по-късно албумът „Superunknown“ оглавява класацията на „Билборд“ и печели награда „Грами“ през 1995 г. От него е и най-големия хит на групата – „Black Hole Sun“.

chris cornell, почина Крис Корнъл, вокалистът на Саундгардън

След разпадането на „Саундгардън“ през 1997 г., Корнъл започва самостоятелна кариера. През 2001 г. той се присъединява към „Аудиослейв“. Тази група също се разпада през 2007 г.

През 2012 г. музикантите от „Саундгардън“ се събраха отново и издадоха шестия си студиен албум „King Animal“.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg