Германия дава 3-годишни визи на всички бежанци?

0

Германското правителство възнамерява напълно да освободи всички мигранти – сирийски граждани – от подаване на документи за получаване на бежански статут. Страната предвижда премахването на всякакви допълнителни бюрократични процедури, съобщава агенция ТАСС, цитирайки сп. „Шпигел“.

Планът предвижда сирийците автоматично да получават разрешение за пребиваване в Германия за срок от три години. По този начин значително трябва да се облекчи работата на германската служба по миграцията и бежанците, която заради големия приток на чужденци не може да се справи със своите задължения в определения срок.

В момента в Берлин има около 24 000 души, които искат да получат бежански статут. Всеки ден стотици чужденци чакат за първоначална регистрация пред службата по здравните и социалните въпроси. Огромен брой хора чакат по няколко дни само за да разберат дали ще бъдат записани като кандидати за бежански статут. Мнозина опъват палатки. Обстановката в германската столица остава напрегната.

Германското правителство обаче опроверга информацията, че обмисля възможността да освободи сирийските граждани от подаване на документи за получаване на бежански статут и преминаване през всички бюрократични процедури.

„Това не отговаря на истината“,

заяви правителството в Берлин.

Списанието „Шпигел“ съобщи по-рано, че се предвижда сирийците автоматично да получават разрешение за пребиваване в Германия за срок от три години.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg