Гърция ще бъде блокирана от масова стачка на 12 ноември

0

Двата най-големи синдиката в Гърция – Общата конфедерация на труда ГСЕЕ, грижеща се за интересите на работещите в частния сектор, както и федерацията на държавните служители АДЕДИ, свикват на 12 ноември обща национална стачка срещу готвените от правителството промени в пенсионно-осигурителната система и мерки за увеличаване на данъците и намаляване на пенсиите, които са условие за получаване на трета поред финансова помощ в размер на 86 милиарда евро, съощават днес онлайн издания.

В стачката ще участват лекари от националната здравна система, фармацевти и работещите в градския транспорт. По-специално няма да се движат метрото и електрическата железница в Атина, а също градските автобуси и тролеи. Трамваите също ще останат в депата. Плавателните съдове ще останат по пристанищата.
В протеста ще се включи и гръцката федерация на журналистическите съюзи. В него няма да участват само репортерите, отразяващи събитието.

Игнорирайки предизборните си ангажименти, правителството продължава политиката на безнаказани икономии, на бедност и нищета, прилагайки един нов жесток меморандум /кредитното споразумение/ с непосилни условия в него, изготвяйки законодателни актове, унищожаващи предоставянето на каквато и да е социална сигурност, се казва в разпространено днес съобщение на синдиката ГСЕЕ.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg