Най-старото куче в света живее в Австралия

0

Знаете ли, че най-възрастното куче в света живее на най-младия континент? Или поне така твърди неговият собственик. Брайън Макларън, който е от щата Виктория в Австралия е категоричен, че неговата Маги е на точно 30 години, което я прави най-възрастният жив представител на кучетата в света, съобщи в. „Метро“.

най-старото куче в светаАвстралиецът е изгубил кокументите й и твърди, че вече по никакъв начин няма как да докаже възрастта на Маги. Нейните 30 години са равни на около 200 човешки години.

Брайън Макларън казва, че през по-голямата част от времето кучето му дреме. През другото мъжът разкарва Маги с трактора си из фермата.

най-старото куче в светаВетеринарният лекар Джек Айерби е убеден, че възрастта на Маги наистина може да е 30 години. Той добавя, че дълголетието при кучетата вече е възможно благодарение на постиженията на ветеринарната медицина.

Досега за най-старо в света се смяташе австралийското овчарско куче Блуи, което е умряло през 1939 г. на 29-годишна възраст.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg