Алексей Дюмин ли е наследникът на Путин?

0

След встъпването в длъжност на бившия заместник-министър на отбраната на РФ Алексей Дюмин за губернатор на Тулска област, в медиите веднага се появиха конспиративни предположения за началото на грандиозната спецоперация по подготовката на приемника на Путин на президентския пост.

Политическите наблюдатели твърдят, че в това има логика. Назначението му се коментира още и като свидетелство за мобилизация на отбрана на Русия. В Тула се намират голямо количество военни и оръжейни заводи.

Кой е Алексей Дюмин?

Дюмин ли е наследникът на Путин

Роден е на 28 август 1972 г. в Курск. Детството му преминава във военни гарнизони, където служи баща му. В четвърти клас започва да играе хокей и треньорите били категорични, че той ще стане един от най-добрите руски вратари.

Дюмин ли е наследникът на Путин

Дюмин във военното училище с баща си и брат си

В десети клас получава предложение да играе за воронежкия „Буран“, но отказва. И избира военната кариера, като завършва Висшето военно училище за електроника във Воронеж.

През 1994 г. цялото семейство се мести в Москва. Година по-късно той вече е член на най-затворената организация на руските спецслужби.

Четири години след това е в охраната на лидера на държавата. А да станеш член на личната охрана, се искало специална психологическа и физическа подготовка –

да умее да контролира емоциите си, да е добър стрелец и боец в ръкопашен бой, както да владее и други начини на защита.

Дюмин ли е наследникът на ПутинНа 9 август 1999 г. Путин става премиер, а плътно до него вече е и Дюмин. И оттогава генералът е винаги до Владимир Владимирович. И винаги неговата работа е била строго секретна.

Известно е, че Дюмин е женен и съпругата му Олга има бизнес.

Синът им Никита е роден през 2005 г., учи в държавно училище и има математически заложби.

Дюмин-баща също е генерал и е във военномедицинските подразделения на Министерството на отбраната. Брат му Артьом се занимава със строителство.

Дюмин ли е наследникът на ПутинОт 2011 г. Дюмин ръководи попечителското настоятелство на Нощната хокейна лига, учредена от Путин и играе в нея като вратар. В момента е и съветник на петербургския професионален клуб СКА. Преди две години в Ледения стадион „Шайба“ генералът участва в срещата по хокей на лед по случай 63-ия рожден ден на Путин.

Дюмин е един от изпълнителите на т.нар. Кримска операция, както и мозъкът по спасяването и довеждането в Русия на Виктор Янукович.

Дюмин ли е наследникът на Путин

Сергей Шойгу и Алексей Дюмин

Дълги години той е близък приятел с министъра на отбраната Серегй Шойгу и става негов заместник на 24 декември 2015 г.

На 43 години Дюмин вече е генерал-лейтенант, герой на Руската федерация.

Наградите му трудно могат да бъдат изброени и сами по себе си говорят много – орден „За заслуга към Отечеството“  – трета степен, орден за смелост, орден „За заслуга към Отечеството“ – първа степен, медал „Суворов“, медал за „За завръщането на Крим“, медал „За воинска доблест“, и др.

Дюмин ли е наследникът на Путин

И най-важното –

Дюмин е считан за най-приближеното до Путин лице.

Ако се допусне, че точно Дюмин ще наследи руския президент след две или осем години, това със сигурност няма да се хареса на Запада.

Още се помнят воплите: “Кой е този Путин?“ А се оказва, че точно Путин изправи на крака Русия и накара САЩ и Запада да се съобразяват с полковника от КГБ. А днес в Русия на хоризонта се задава цял генерал-лейтенант.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg