20 години затвор за жена, убила бавно и мъчително сина си със сол в храната

0

майка уби сина си със сол в храната - Лейси Спиърс и Гарнет20 години затвор получи 27-годишната жена за убийството на сина си. Лейси Спиърс бавно тровела невръстното си дете със сол в храната.

Установено е, че Спиърс е добавяла количества натриев хлорид в бутилката за хранене на сина й Гарнет още от най-ранната му възраст, което през 2014 г. довело до смъртта му.

Лейси Спиърс е била активна в социалните медии по време на заболяването на Гарнет.

Тя създала дори блог за живота и влошаващото се здраве на детето си и е била много редовна в коментарите и цялостната актуализация на профилите си във Фейсбук и Туитър.

майка уби сина си със сол в храната

Присъдата й е по-малка от 25-те години, които обикновено се присъждат за отнемане на човешки живот, и която тя е трябвало да получи за своите престъпни действия. Съдията от Върховния съд Робърт Ниъри постанови, че умишлената постъпка на Спиърс е „неизмерима в своята жестокост“ и е донесла на собственото й дете „пет години мъка и болка“. Според съдия Ниъри не е наложително да бъде присъдено максималното възможно наказание от четвърт век „на топло”, защото „не е нужно човек да бъде психиатър, за да осъзнае, че страда от синдрома на Мюнхаузен чрез пълномощник“.

майка уби сина си със сол в храната - Лейси Спиърс и ГарнетСиндромът на Мюнхаузен чрез пълномощник е психологическо състояние, при което в редица случаи болните нараняват децата си, така че да се създава ситуация, която да наложи лекарска намеса. Прокурорите заявяват, че в плана на Спиърс за отравянето на сина й, било включено той да бъде местен от една държава в друга, за да търси медицинско лечение от различни лекари за заболявания, които той никога не е имал. Прокурорите казват, че тя е била напълно наясно със своите действия и никога не е губила връзка с реалността.

Помощник-окръжният прокурор Дорийн Лойд споделя:

„Тя продължи да го представя като болно дете, за задоволяване на собствената си странна нужда от внимание. Спиърс се е възползвала от храненето като оръжие, което да убие детето.“

майка уби сина си със сол в храната - Лейси Спиърс и ГарнетСпиърс не дала показания в съда и не е показала никакви емоции, докато е бил осъдена. Нейните адвокати не използвали мотива за състоянието й като защита по време на делото, нито пък прокуратурата се опитала да твърди, че действията й са били в резултат на психичното й състояние.

След присъдата на Спиърс, адвокатът Стивън Райблинг заявил, че било странно за съдията да се произнесе, защото жената-убиец на собствения си син не е била диагностицирана за каквото и да е психично заболяване.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg