Абсурд! Съд забрани на куче да лае

0

Ако смятате, че съдебните абсурди са нещо, което няма как да Ви се случи, то може да сте сигурни, че никой не е застрахован от тях. И няма никакво значение в коя страна живеете, защото абсурдите са навсякъде около нас.

куче

Кучето Медо е с присъда да не лае

Един от най-пресните примери за това е от близката до нас държава – Хърватска. Историята е за едно куче, на което съдът забрани да прави това, което прави всяко куче, а именно – да лае. Кучето Медо за броени дни се превърна в знаменитост, след като съдът издаде нареждане на неговия собственик то да спре да лае през нощта. В противен случай, стопанинът трябва да плати глоба от 2800 евро.

Всичко това се случило заради оплакване на съседка. Тя подала жалба, в която твърди, че кучето лае постоянно и това вреди на нейното здраве. Собственикът на Медо обаче твърди, че това изобщо не е вярно. Според стопанина, кучето лае съвсем нормално – когато види котка или когато някой непознат приближи или навлезе в територията му. Това е нещо, което прави абсолютно всяко нормално куче.

куче

Ако кучето Медо лае през нощта, глобата за собственика му е 2800 евро

Въпреки че изпълнява съвестно своите задължения на пазач и е съвсем обикновено куче, Медо се оказал виновен. Така на собственика на тригодишния четирикрак любимец било постановено да накара по някакъв начин домашния си любимец да спре да лае през нощта. В резултат на това кучето стои затворено в хамбара във времето от 20.00 до 8.00 часа, вместо да живее свободно и да обикаля, където си поиска.

Историята с Медо наистина е прецедент за Хърватска, защото то е единственото куче в страната, което има наложена забрана от съда да лае. А може би е единственото куче с такава забрана и в много други страни.

Случаят на Медо и съдебното решение, което му забрани да лае, предизвикаха огромен интерес в Хърватска. Казусът се превърна в истинска сензация за журналистите, а от там и за потребителите в социалните мрежи. За кратко време над 30 000 души изразиха своята подкрепа за Медо и неговия стопанин във Фейсбук, като заклеймиха съдебното решение. Предстои съдът да произнесе своята окончателна присъда.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg