Снимка със светкавица открива рак при деца

0

Джули Фитцжералд е майка на 2-годишно момченце. Случайно прочита в интернет статия, в която пише, че ако на обикновена снимка очите на детето се осветят в бяло, е възможно то да има рак на очите. От любопитство Джули взима фотоапарат, включва светкавицата и прави снимка на малкия Ейвъри. За съжаление едното око на детето наистина излиза на снимката в бяло.

снимка, дете, рак

Притеснената майка завежда веднага сина си в болница и там откриват тумор, който покрива 75% от окото на детето. Докторите отстраняват цялото око на малкия Ейвъри преди ракът да се разсее и на други места. Оказва се, че Джули и сина й са били на косъм от голяма трагедия. Диагнозата е ретинобластома.

Ако след снимката със светкавица не бяхме проверили лявото око на Айвъри, ракът щеше да се разпространи навсякъде в мозъка и по кръвта му. Само за три седмици животът ни се преобрази от нормален в борба за оцеляване с рака в главата на малкия ни син. Това се оказа най-тежкия кошмар, но след снимката се оказа, че светкавицата от фотоапарата спаси нашия малък Айвъри“,

през сълзи казва Джули Фитцджералд.

И това не е единственият случай в САЩ. Преди месец Джоана Мърфи също снимала дъщеря си със светкавица и установила, че в окото й на снимката има бяла светлина. Приятелката й във Фейсбук Тара Тейлър също се натъкнала на бял оттенък в едното око на малкото й момиченце, когато погледнала снимката на телефона си.

Д-р Ричард Басер е категоричен, че това е спешен медицински случай.

„Веднага, ако забележите подобен бял цвят в очите на детето си на снимка, е повече от наложително да се свържете с офталмолог. Може да се окаже ретинобластом. Ако обаче, пропуснете този знак, в повечето случаи случаят може да се се окаже фатален“, твърди д-р Басер.


ABC News Videos | ABC Entertainment News

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg