Деца, преборили рак – на състезание в Москва

0

За шести пореден път Москва е домакин на Световните игри на Сървайвърите. Организатор е руската фондация „Подари живот“. Участниците ще бъдат от 14 държави, всички са деца между 7 и 16 години, които са спечелили битката с рака. Девизът на игрите в Москва е „След историята на болестта започват историите за победи“. Тази година състезанията ще се проведат от 25 до 29 юни.

рак, деца

Деца от България, преборили коварното заболяване ще участват за трети път в спортния форум. През 2013 г. участие взеха 6 деца, а миналата година – 10. Това лято 15 момичета и момчета ще отпътуват за руската столица. Те са от цяла България, лекувани в клиниките в София, Варна и Пловдив. Цялата група ще бъде придружена и от лекар от София, както и от родители, които са част от „Сдружение деца с онкохематологични заболявания“.

рак, деца

Няколко са спортните дисциплини, в които ще участват представителите от нашата страна – плуване, тенис на маса, стрелба с въздушна пушка, лека атлетика (бягане 60 м.) и футбол. През 2014 г. момчетата и момичетата ни се върнаха с медали от всички дисциплини.

И през тази година, благодарение на Фондация „Лудогорец“, състезателите с лъвски сърца ще бъдат облечени в екипите на едноименния футболен клуб. За силните деца, надвили рака участието всяка година е едно невероятно преживяване. За да се засили емоцията и спортният им дух на летището ще бъде организирана агитка, която да им вдъхне кураж в навечерието на състезанието. След Световните игри на Сървайварите на Летище София ще ги посрещне още по-голяма група от родители, близки и приятели, които ще споделят вълненията им от преживяното в Москва.

Пожелаваме и ние от delo.bg успех и тази година в Москва на децата от България, преборили онкохематологичните заболявания.

Междувременно продължава набирането на средства за изграждането на Първия възстановителен център за деца с онкохематологични заболявания. Повече за него, както и начините за дарение може да прочетете тук: decaohz.org.

Само преди година Поли Генова, Дичо, Вики Терзийска, Веси Бонева и Васко Чергов посветиха и подариха на малките герои една много специална песен, с която се отбелязва Международния ден на деца с рак – 15.02.

Едно от момиченцата, преборили тежко заболяване като левкемията – Камелия е родена на този ден – 15 февруари. Майка й, с която участват в клипа към проекта за Възстановителния център за деца, страдащи от онкохематологични заболявания твърди, че няма нищо случайно и дъщеря й е избрала да се появи на този свят, защото има мисия… да помага…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg