Британската армия с интернет бойци

0

Интернет до такава степен е част от нашия живот, че едва ли бихме си представили какво ще бъде без него. Глобалната мрежа е навсякъде и е превзела всички сфери на живота ни. Вече почти не можем нито да работим, нито да се забавляваме без нет.

uk armyОказва се, че силата на интернет е оценена достатъчно добре и от военните. Само след два месеца, в армията на Великобритания предстои да бъде създадено специално подразделение, което отговаря за различни психологически операции и то в информационната среда.

Британската армия е сред тези, които оценяват съвременните технологии и социалните мрежи не са новост за нея. Така например армията има официална страница във Facebook, която до този момент е събрала около 1.3 милиона харесвания. Освен в най-голямата и масова социална мрежа, британската армия има много активни профили и в други социални платформи като Twitter, YouTube, Instagram, Google+ и други. В тях редовно се правят публикации, а освен това се водят активно и дискусии. Явно подходът дава резултати, защото едно сравнение с официалната Facebook страница на германската армия показва, че тя е харесана едва 320 000 пъти.

uk armyЗаради голямата сила на интернет и информационните технологии като цяло, британската армия създава специално подразделение – 77-ма бригада, базирана в близост до град Нюбъри. Подразделението ще се състои от 1500 до 2000 военни, като попълването на състава ще започне съвсем скоро, в началото на пролетта. За своето специално подразделение от армията ще търсят войници, които имат журналистически опит, а така също и умения в използването на социални мрежи. Основната цел е по този начин да се събира и прави анализ на обмена на информация, разпространявана от мобилните и интернет технологии.

Британската армия съвсем не е пионер в сформирането на подобна бригада, напротив – тя се създава по пример на израелската армия. В Израел, от няколко години военните части много активно работят със социалните медии, като използват за тази цел шест езика.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg