BMW разработва очила с добавена реалност

0

Всички сме виждали какви невероятни неща могат да правят героите във фантастичните филми и то само с помощта на обикновени неща, които всички използваме в ежедневието си. Като например… очилата. Ако до преди няколко години, повечето от нас трудно биха си представили какво е триизмерно кино или телевизия, то сега можем да се насладим на 3D изживявания лесно, достъпно и на много места.

Очилата са един от аксесоарите, които много често използваме в ежедневието си. Затова и много от учените са насочили своите усилия именно към тях, за да ги усъвършенстват и да ги превърнат в безценен помощник. Такава е ситуацията и с автомобилния гигант BMW. Без да звучи като част от научно-фантастичен филм, компанията разработва нещо много интересно, което скоро ще представи – „рентгенови“ очила, които ще помагат на шофьорите при паркиране.

Очила с добавена реалност BMWТова са специални очила с добавена реалност, като основната цел на това изобретение е да оказва безценна помощ на шофьорите, когато им се налага да направят паралелно паркиране. За да изпълняват своята функция, очилата ще бъдат изработени на база най-съвременните технологични нововъведения. По този начин те ще помогнат на шофьора да вижда „през“ задната част на колата. На практика тя ще се превърне в невидима, заради външните камери, които ще заснемат заобикалящата среда навън като по този начин ще се улесни паркирането. Някои вече се шегуват, че тези очила биха могли да бъдат прекрасен подарък за младите дами – шофьори, които по-често от мъжете имат трудности с паркирането на своите автомобили.

Автомобилният гигант BMW отдавна работи в тази посока с цел да използва възможностите, които дава технологията за добавена реалност. Това не е първото изобретение на високотехнологични очила, които правят от компанията. Преди време с помощта на видеоклип бяха представени очила, които показват инструкции за това как да ремонтираме колата си, ако това се налага.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg