Авокадо срещу левкемия

0

Още един плод, който влиза през парадния вход на групата жизненоважни храни! Учени установиха, че авокатин В – съставка, извлечена от плод авокадо е новата мощна офанзива срещу коварната левкемия. Причината – авокатин В атакува като не засяга клетките, които са здрави. Данните от проучването са публикувано в Cancer Research.

левкемия, авокадоСъс сигурност, откритието е знаменателно, защото терапиите, които атакуват миелоидните стволови клетки, причиняващи острата миелоидна левкемия са доста малко. Ето какво казва един от авторите на проучването проф. Пол Спанюоло от канадския университет Уотърлу:

„Стволови клетки са основният виновник доста пациенти да получават рецидив на левкемията, както и за развитието на заболяването. След извършени доста тестове за установяване действието на съставката в авокадото на молекулярно ниво, аз и екипът ми достигнахме до извода, че авокатин В атакува изцяло избирателно стволовите клетки. По този начин здравите остават незасегнати от действието му. Липидът има доста по-малко токсичен ефект за организма, а и убива източника на острата миелоидна левкемия.“

Според професор Спанюоло, лекарство, базирано на тяхното откритие може да увеличи значително продължителността на живота на болни от левкемия. За 90% пациентите, които са на възраст над 65 години болестта е с фатален изход и то в близките пет години след поставяне на диагнозата.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg