Арестуваха тийнейджърка за тероризъм на летище Станстед

0

Момиче на 18 години беше арестувано от властите на лондонското летище Станстед. Девойката е заподозряна в тероризъм. Обвинението към младата жена е, че е част от забранена организация и има участие в подготовката на бъдещ атентат.

Тийнейджърката е заловена още при пристигането си на лондонската аерогара. Не се съобщава с коя авиокомпания и откъде пристига на летище Станстед. Властите не оповестяват дори името й.

Задържането на момичето е продължение на мащабна антитерористична операция и резултат от голямо разследване. В неговия ход още през месец октомври 2014 г. беше арестуван мъж на 21 години.

Още през август във Великобритания беше повишена степента за тревога заради предполагаеми актове на тероризъм. Сърцето на Острова – Лондон, както много европейски столици, в момента е настръхнал заради вълната от нападения във френската столица и разбитата група от терористи в Белгия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg