Ако Луната се блъсне в Земята (видео)

0

Навярно не един път сте гледали филми, в които астероид се блъсва в Земята. Навярно не веднъж сте виждали на кино или пък на синия екран у дома, как след такъв сблъсък следва невероятна по своята сила вълна, която отнася всичко по пътя си, която потапя целия свят, освен главния герой, който винаги оцелява.

Но на фона на всички изгледани филми с природни катаклизми, в които Земята оцелява само благодарение на … един Бог знае какво, едва ли сте се замисляли какво би станало, ако Луната се блъсне в Земята.

Какво всъщност би станало, ако Луната – нашият естествен спътник, поради неизвестни към настоящия момент причини, се блъсне със Земята? Независимо от това дали такава мисъл е преминала дори веднъж в главата ни или не, вече имаме отговор на този въпрос. А ето и една страхотна визуализация на това, какво би се случило със Земята, ако този сценарий по стечение на някакви обстоятелства, бъде възможен!

palnolunie1

Всяка секунда от споделеното видео,  е еквивалентна на един час. И така, всичко, което виждате на това невероятно видео, и се случва секунда след секунда, всъщност би се случвало час след час. Както се вижда, всяко живо същество на Земята ще престане да съществува само в рамките на няколко часа. Това би бил краят на живота на нашата зелена планета.

В интерес на истината всичко това звучи доста страшно, но всъщност няма от какво да се страхувате, защото такъв сблъсък принципно няма как да се случи. Освен ако някоя извънземна цивилизация не запрати Луната с бухалка към Земята. А най-интересното е, че всъщност нашият естествен спътник е произлязъл точно от такъв сблъсък. Преди около 4,5 милиарда години обект, с размерите на планетата Марс, се сблъскал със Земята преди, от което се е появила Луната.

Но, какво повече да говорим. Видеото към статията ще Ви каже всичко.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg