Защо сокът от диня трябва да е Вашата основна напитка през лятото

0

Няма нищо по-освежаващо от парче сочна и сладка диня след горещия летен ден. Естествено утоляване на жаждата може да постигнете и със сок от диня.

Сок от диня

Основното съдържание на този вкусен плод е водата – в действителност, над 90% от съдържанието на динята е вода. Освен това, този плод съдържа L-цитрулин – рядка и важна аминокиселина, която спомага за правилната хидратация на тялото и регенерацията на клетките в организма. Тази аминокиселина почиства бъбреците, жлъчния мехур и пикочния мехур, както и подобрява тяхната функция. С други думи, консумацията на диня е изключително важна предпоставка за оптималното и нормално функциониране на организма.

сок от диня, динена кора, кора от диня помага за здравословни проблеми, колко вкусен и полезен е сокът от диня

Освен страхотно освежаване, този плод предлага и многобройни ползи за здравето. От друга страна, лесно можете да си направите сок от диня. Така консумацията на този плод става още по-удобна и приятна за лятото в комбинация с няколко кубчета лед.

фреш от диняКак да си направим фреш от диня (видео)

 

Ето част от най-полезните свойства, които сокът от диня предлага:

Високо съдържание на антиоксиданти

Динята е пълен с мощни антиоксиданти като витамин С и бета-каротин, който се превръщат във витамин А в организма. Тези съединения са високо ефективни при неутрализиране на страничните ефекти на свободните радикали в тялото, включително преждевременното стареене.

Освен това, динята има ползи при сърдечно-съдови заболявания, астма, артрит и рак. Последно, но не на последно място, тази храна подобрява зрението и функцията на имунната система.

Високо съдържание на ликопен

сок от диня, колко вкусен и полезен е сокът от диняЛикопенът е друг важен антиоксидант, който се бори с действието на свободните радикали и всички видове възпаления в организма. Редица изследвания потвърждават, че ликопенът е от жизненоважно значение в борбата срещу рака, особено на дебелото черво, белия дроб, стомаха, простатата и панкреаса.

В действителност, този мощен антиоксидант предотвратява клетъчни ДНК аномалии и поддържа правилното функциониране на клетките в организма.

В допълнение, ликопенът подхранва кожата и предпазва от образуване на бръчки и стареене.

Изобилие на витамин B6

Витаминът B6 е от решаващо значение за правилното функциониране на мозъка. Той потиска тревожността и депресията и облекчава ПМС и други менструални болки.

Редовната консумация на сок от диня ще подобри усвояването на хранителните вещества в организма, ще укрепи имунната система и ще стимулира здравето Ви във всички аспекти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

диняСлед като прочетете това, никога повече няма да изхвърляте динените семки 

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg