С тези храни борим обилното потене през лятото

0

Един от малкото неприятни моменти през лятото е обилното потене. То е неизменен спътник на горещата вълна, която е обхванала части от Стария континент, а метеоролозите прогнозират още жеги.

Чирков препоръчва таратор за летните жегиПроф. Чирков препоръчва тази вкусна храна в летните жеги

 

Как обаче да се справим с този проблем и да намалим отделянето на пот в горещините? С картофи, категорични са в отговора си експерти от Великобритания.

Обилното потене, известно още като хиперхидроза, може да бъде причинено от някои храни или пък носенето на тесни дрехи, а може да възникне без каквато и да е причина.

Хората, които имат обилно потене, могат да си помогнат с картофи.

потене

Натриването с картофени резени на определени места по тялото допринася да се абсорбира задържаната от тялото вода. Картофите оказват благоприятен ефект заради високото съдържание на калий.

„Хапването на богати на натрий храни кара тялото да задържа вода. Богатите на калий продукти обаче, като картофи и броколи, правят този процес обратим. Абсорбира се излишната вода от кожата. За подсушаващ ефект просто натривайте подмишниците, ръцете и краката с картофени резени по няколко минути дневно“ –

обясняват специалистите.

как да премахнем неприятната миризма на пот от подмишниците ниКак да премахнем миризмата на пот без дезодорант

 

Други храни, богати на калий, са белият боб и бананите. Натриването с резенчета лимон също помага при обилно отделяне на пот. Лимоните са богати на лимонена киселина – враг на бактериите, които причиняват така неприятното потене в горещия сезон от годината.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg