Проф. Чирков препоръчваше тази вкусна храна в летните жеги

0

Слънцето и светлината са живот„, казваше приживе един от най-известните кордиохирурзи в Европа – проф. Александър Чирков. Заради топлината и слънчевите лъчи, лятото е времето, в което се отделят хормоните на щастието. И как няма да е така, след като погледът Ви среща зеленина, синьо небе и кипящ живот. И все пак, колкото полезно е слънцето, толкова е и коварно за човешкото здраве, твърди професорът. То може да навреди на кожата, както и на сърцето, респективно на високото кръвно. Ето защо е важно да съблюдаваме своя хранителен режим в горещите дни на всяко лято.

Проф. Чирков съветваше да се откажат временно тлъстите меса.

От менюто ни през лятото да липсват бекон, пържоли, лютите супи. Трябва да се консумират само леки храни. В това число доста пресни, сезонни салати и основно вода. Светилото в кардиохирургията съветваше да се изпива по три литра вода, особено в най-жарките дни.

Чирков препоръчва таратор за летните жегиТрадиционна българска храна през лятото е тараторът. Именно тази лесна за приготвяне гозба проф. Чирков препоръчваше да се яде постоянно в топлите дни на лятото. Не пропускайте нито един ден, без да сложите таратор на трапезата си, защото тази лятна супа ще предпази Вашето сърце, категоричен бе лекарят.

най-вредните хранителни съчетанияНай-вредните съчетания на хранителни продукти

 

Що се отнася до другото типично лятно изкушение – бирата, професорът казваше, че може да се пие и повече от 1-2 бутилки дневно. Единственото условие е да не се стига до прекаляване, тъй като ще бъде нарушено равновесието в нашето тяло. Не бива да се прекалява с консумацията на бира, тъй като ще се загуби компенсацията на електролити в организма ни, съветваше проф. Чирков.

Чирков препоръчва таратор за летните жегиЗа хората с високо кръвно препоръчваше да не излизат от сянката на чадъра край морето. Хипертониците да ходят на плаж само в ранните часове на деня – до 10.00 преди обед и след 16.00 ч. Ако не са под чадъра, нека влизат доста във водата, за да може цялото тяло им да се охлажда, казваше още проф. Чирков.

В горещините е най-добре всеки един да се откаже да тренира какъвто и да е вид спорт. Доста са смъртните случаи на хора, пренебрегнали тази препоръка, признаваше кардиохирургът.

Що се отнася до климатиците и тяхната употреба – проблемът идва от прекомерната употреба на този вид охлаждащ уред. И по точно злоупотребата за организма с прекомерно ниските температури и тяхното постоянно използване. Никога не стойте под струята на климатик, защото там микробите са най-много. Климатиците са развъдник на микроорганизми, които буквално се изливат в офисите и домовете ни. Точно

климатиците са причина и за инфекциите, които, особено за хора със сърдечни проблеми могат да са пагубни, казваше проф. Чирков.

При възможност, не ползвайте климатик, защото може да си докарате съзнателно, изкуствено разболяване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Лечебната отвара за здраво сърце на проф. ЧирковЛечебната отвара за здраво сърце на проф. Чирков

 

letni-lakomstva-351x185Летни здравословни лакомства

 

Чирков препоръчва таратор за летните жегиЯжте тази супа вместо антибиотици! Ето рецептата

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg