С чесън и йод лекувате гъбички и разширени вени

0

Една от най-лековитите природни отвари и тази с чесън и йод. С тази ефикасна комбинация може да се справите с много здравословни проблеми.

Йодът

притежава възстановяващ ефект за целия организъм.

Чесънът

от своя страна има антисептично действие и се бори с гнилостните процеси и вредните за тялото организми. Причината е веществото алицин, който съдържа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

йодна решетка при бронхитЙодна решетка помага при бронхит и ишиас

За да комбинирате двата продукта и да направите същинска „вълшебна отвара“, ще ви трябват 3-4 скилидки чесън. Нарежете ги на ситно, след това ги поставете в съд и добавете около 30 мл йод.

Разбъркайте добре сместа и я оставете на тъмно място за една седмица. След това изсипете течността в шишенца с тъмно стъкло и можете спокойно да я използвате. Прилагайте разтвора само външно!

Този природен лек е ефикасен за лечение на рани, ожулвания и синини. Болката и дискомфортът отминават почти веднага, а самите синини изчезват след няколко дни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

разширени вениНай-доброто домашно лечение на разширени вени

Също така „вълшебната отвара“ може да се използва за лечение на гъбички по ноктите и разширени вени. Необходимо е да нанесете с тампон от сместа върху проблемните зони.

Важно: Употребата на йод с чесън се препоръчва не повече от 2-3 пъти седмично!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg