С този лесен тест с йод ще разберете функционира ли нормално Вашата щитовидна жлеза

1

Йод – един от най-важните елементи за организма. Неговият дефицит или излишък оказва влияние на телесното тегло.

Недостигът на йод пряко засяга мозъчната функция, психичното здраве и други органи, които отговарят за доброто състояние на организма.

Именно йодът преобладава и в състава на хормоните на щитовидната жлеза.

лесен тест с йод върху кожатаАко процентът на неговото съдържание падне, щитовидната жлеза се увеличава и се появява т.нар. гуша. Когато има липси или недостатъчни дози, се появяват изменения на щитовидната жлеза.

Нивото на йод в организма можем да си го направим с помощта на прост тест и у дома. Ако резултатите не са добри, то е хубаво да си обърнете за съвет и диагностика от специалист.

За начало начертайте върху вътрешната част на ръката три черти с памучен тампон преди да си легнете вечер. Линиите трябва да бъдат различни – плътна, малко по-тънка и тънка. Когато се събудите и видите, че всичките линии са изчезнали, се консултирайте с лекар, в случая е най-добре да се обърнете към ендокринолог.

Ако видите, че е останала единствено най-плътната линия, е хубаво да обърнете внимание на диетата си. С редовна консумация на храни като яйца, сушени кайсии, ананас, риба треска и водорасли, може да си набавите дневната норма йод.

лесен тест с йод върху кожатаЗдравето не Ви е застрашено, ако е изчезнала само тънката линия. Най-евтиният и достъпен начин за предотвратяването на хипотиреоидизъм, е използването на йодирана сол, която трябва да се добавя само и единствено върху студени ястия, но в нормални количества. Йодираната сол губи качествата си, ако я сложите в тенджерата с врящото ястие, например.

С помощта на йод може да се подобри кръвообращението, но трябва да знаете, че е добре да го използвате пестеливо и много внимателно. В случая трябва да използвате т.н. „йодно око„, което да нарисувате с йод на мястото, където има минимален приток на кръв. Това трябва да се приложи за кратко време, при това само веднъж, като 5-процентовият разтвор се разрежда преди приложение с малко вода.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

лесен тест с йод върху кожатаТя пи тази напитка, излекува своята щитовидна жлеза и стопи бързо килограми

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg