Тези храни пречат да отслабнете повече от въглехидратите

0

След поредица от хранителни режими, дори и след последната Ви диета не сте постигнали очакваните резултати? Вижте каква може да е причината!

Проучване на американски лекари е доказало, че повече резултати при отслабването дава намаляването на мазнините в храненето ни, отколкото ограничаването на въглехидратите. Те са на мнение, че всички диети, при които се ограничава приемът на въглехидрати или на мазнини дават резултат, но по-ефективни са нискомаслените режими на хранене. Все пак авторите на проучването са категорични, че резултат от диета има само, ако тя се спазва стриктно, без значение каква е.

мъже, жени, диета

Масово хората смятат, че с ограничаването на въглехидратите ще успеят да се отърват от излишните килограми. Резултатите на това изследване обаче доказват обратното. А именно, че при това ограничаване ще се стигне до понижаване на нивата на инсулин, което ще предизвика освобождаването на мазнини от депата в организма ни.

„При рязко редуциране или изключване на въглехидратните храни се наблюдава намаляване на теглото, но при ограничаване на мазните храни резултатите ще са в пъти по-впечатляващи“,

категоричен е д-р Кевин Хол – един от водещите изследователи в експеримента, в който 19 доброволци с наднормено тегло взимат участие.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

защо напълняваме дори и по време на диета6 отговора на въпроса „Защо напълняваме?“

 

Първоначално всички получавали по 2700 калории дневно, като са били подложени не на една диета, а на две – 14 дни те  консумирали храни без въглехидрати и такива без мазнини като калориите били намалени с 1/3.

За да могат да определят с прецизна точност химическите процеси, извършвани в организма, лекарите са анализирали нивата на азот в урината, както и количествата кислород и въглероден диоксид, вдишвани и издишвани от доброволците.

Хората с ограничен прием на мазнини изгубили 463 грама телесни мазнини след първите шест дни, показали резултатите. Хората, подложени на диета без въглехидрати пък се разделили едва с 245 грама, което е с 80% по-малко от другата група.

Кевин Хол е изследвал доброволци във връзка с храненето и спазването на диета„Ако е по-лесно спазването на една диета вместо друга и придържането към нея, то тогава тя трябва да бъде предпочетена“,

допълва ръководителят на изследването д-р Кевин Хол.

В нормални условия, когато диетите не са стриктно следени от специалисти, е напълно възможно хората да се разделят с повече килограми от ограничаването на въглехидратите, въпреки категоричните резултати, които дава проучването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

защо напълняваме дори и по време на диетаНе отслабвате? Ето грешките, които правите

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg