Йодна решетка помага при бронхит и ишиас

0

лесен тест с йод върху кожатаВ delo.bg вече сме писали как да направите лесен тест за работата на щитовидната жлеза с няколко капки йод.

Този път искаме да ви покажем едно алтернативно лечение на бронхити и пневмонии. През 1812 г. след откриване на елемента йод френския химик Куртуа обработил водорасли със сярна киселина и получил прах, от който създал йоден разтвор. Тъй като смъртността от инфекции намаляла с цели 20%, йодът станал широко употребяван както при вадене на зъб, така и при ампутация на крак. По-късно бил проведен опит за лечение дори на белодробен оток с йодни пари, но за съжаление се стигнало до още по-бърза и мъчителна смърт.

inhalator-deloВ delo.bg вече Ви запознахме с правилното използване вкъщи на инхалатор.

Тъй като йодът е токсичен, когато се погълне и предизвиква необратими промени, е опасно да се използва без контрол. Но в днешно време разтворите са с ниска концентрация и при правилна употреба единствено външно, ние можем да се възползваме от дезинфекциращите свойства.

Руският лекар Колбасенко от Санкт Петербург провежда редица експерименти и пише десетки книги по темата лечение с йод.

Важно да спазите мерките за безопасност

От вътрешната страна на ръката, близо до лакътя нанесете 1 или 2 тънки линии от 5% йодна тинктура (от аптеката), с помощта на клечка за уши. Ако след 15-20 минути кожата не е зачервена, няма подуване или сърбеж, то може да използвате йодната решетка.

Не е подходящо да се използва при температура над 38 градуса.

Как действа йодната решетка?

Тя има локално дразнещо действие върху кожата, като разширява капилярите и стимулира кръвния поток към мястото. Намалява застоя на кръв и слуз, като действа противовъзпалително.

Как се прави йодна решетка?

йодна решеткаИзползвайте 5% разтвор на алкохолна йодна тинктура. Навийте на топчица памук и с него нанесете пресичащи се хоризонтални и вертикални линии с ширина около 1 см. Тъй като съществува рефлекторна връзка между точките на кожата и вътрешните органи при бронхити, възпаления на белите дробове, трахеити и др. вертикалните линии трябва да минават по средата на гръдната кост. Следват успоредни линии (през средата на ключицата) и успоредно на тези линии, по средата между тях трябва да има по още една.

На гърба се нанасят по 2 вертикални линии, успоредни на гръбначния стълб през вътрешния край на плешките. По средата им отново направете по още една линия. Хоризонталните линии се правят на гърба и гърдите между ребрата. Там има много кръвоносни съдове и нерви, които са богати на рефлекторни връзки. Препоръчително е след това да облечете тъмни дрехи, тъй като може да има боядисване. Лекари препоръчват процедурата да не се прави повече от 3-4 пъти седмично. При влошаване на симптомите не се колебайте да посетите специалист.

Други варианти са йодна решетка на удареното коляно или на петата срещу настинка. Йодна решетка на гърба помага и срещу ишиас.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg