Проверете за половин минута здравето на сърцето си

0

Животът на всеки един от нас зависи от здравето на сърцето ни. Може дори да не осъзнаваме, че имаме проблем с този орган. Ето как да проверим неговото състояние, отделяйки едва половин минута от нашето време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

високо кръвно, инфарктПърва помощ при инфаркт с изпитано и ефикасно средство

 

За да сте сигурни, че всичко е наред със сърцето ви, трябва да извършите няколко прости стъпки. Проверката отнема не повече от 30 секунди.

СТЪПКА 1

Налейте студена вода в голям съд. Купата трябва да е голяма, така че и двете ви длани да се побират в нея. За по-точен резултат сложете лед.

СТЪПКА 2

Поставете ръцете си до китките във вода с кубчета лед за точно 30 секунди. Това ще ви помогне да научите как кръвта ви реагира при контакт със студа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

природен лекХипертонията – какво трябва да знаем за нея?

 

Възможни са два резултата:

1. Пръстите ви са станали червени. Ако е така, тогава можете да се радвате. Зачервяването на ръцете означава, че нямате проблеми с кръвообращението и със сърцето.

2. Пръстите стават бледи или синкави. В този случай имате проблеми с кръвоносната система и кръвообращението. Това се дължи на ниските нива на кислород в червените кръвни клетки или поради проблеми с притока на кислород в тялото. Сърцето също страда.

В този случай, масажирайте ръцете си. Консултирайте се и с лекар, за да предотвратите развитието на сериозно сърдечно заболяване.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg