Лечителят Иван Гарабитов: Забравяме за болести, ако не пием вода по време на хранене

7

Иван Гарабитов е един от най-известните лечители у нас. Той е роден на 3 май 1945 г. в село Паничери. Бил е треньор по борба и рехабилитатор, тренирал е много изявени спортисти. Основател е на „Чинмой клуб“ за високо спортно майсторство. 37-годишната практика на създателя на методиката за възстановяване на организма като треньор в България и чужбина показва еднозначно, че съчетанието от няколко метода, приложени целенасочено, редовно и систематично, съкращава в огромна степен периода за постигане на високи спортни цели. Иван приключва кариерата си като старши треньор на националния отбор на Ирак през 1991 г. Отдава се на здравословен начин на живот и почти 30 години помага на хора от цяла България и света да лекуват болежките си без лекарства. От 50 години Гарабитов се занимава и с йога. Всичките му познания са му помогнали да създаде няколко златни правила за здрав дух и здраво тяло, които гарантират дълголетие на всеки.

ПРАВИЛО 1

Вдишването и издишването през устата е вредно, защото кислород не достига до мозъка. А наистина мозъкът е извънредно важен орган и без неговата добра кондиция човек не би могъл да мисли, да помни, да разсъждава точно.

ПРАВИЛО 2

Най-напред е необходимо да забравим за вредните навици и размишления като завист, злоба, лакомия, които непосредствено съсипват човешката психика. Когато психиката боледува, боледува и физиката, казва Иван Гарабитов. След това човек не бива да мисли, че ще се разболее, а когато е болен, не е нужно да мисли, че няма да се оправи. Трябва да мислим позитивно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Мъж от Първомай свали 85 килограмаФеномен: Мъж от Първомай свали 85 кг с ядене, лекарите му даваха 2 дни живот

ПРАВИЛО 3

Водата може да бъде лекарство, но може да се превърне и в отрова. Водата се пие поне 45 минути преди хранене и поне 45 след като се нахраните. Ако пиете вода по време на самото ядене, тя разрежда стомашния сок и е вредна за обмяната на веществата. Така човек много лесно се разболява.

ПРАВИЛО 4

Ние боледуваме не само заради това, че приемаме вредна храна, но и защото не я приемаме правилно, категоричен е Гарабитов. Правилно е да се храним повече пъти дневно, а да приемаме по-малки дози храна. Преяждането на един път вреди, казва лечителят. А повечето хора правят точно обратното. Сутрин не закусват, защото нямат време. На обяд хапват нещо на крак, най-често сандвич, пица, баница или хамбургер. Много по-рядко готвена храна. Вечер се тъпчат като за последно и след това лягат да спят.

ПРАВИЛО 5

Заниманията със спорт трябва да се правят редовно, съветва Гарабитов. Започва се от леки упражнения и постепенно във времето се усилват като натоварване. Всеки път, когато спортувате, първо трябва да загреете и да подготвите тялото за физическото натоварване, а в края да направите отпускане. Много хора цяла седмица водят заседнал начин на живот. В почивния ден започват да бягат в парка, да карат колело, да се катерят в планината или друг вид спорт. Накрая се чувствате още по-изтощени, имате мускулна треска и не се чувствате комфортно.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!7 коментара

 1. Иван Иванив на

  Пълна глупост е ,че ако вдишваш през устата мозъка не получава кислород. Господин Гарабитов, коригирайте това твърдение, или питайте някой от НСА, дали това е така.

  • Людмила на

   Съгласна съм. Не ми е комфортно да дишам през устата, когато ми е запушен носът, но нали трябва да се диша?! Не съм съгласна и за водата по време на хранене. Малки глътки сигурно не пречат, но съм виждала как животните след храна пият вода. Ами как казват еди кое си вино се пие с такава храна. Това е течност също!

  • Иванка Павлова на

   Петър Дънов за дихателните упражнения:
   Второ, дишането трябва да става през носа. В лекцията „Връзка между Бога и човека“ от книгата „Божествен и човешки свят“ Учителя казва следното: „Човек трябва да вдишва и издишва въздуха през носа, а не през устата. Бог вдъхна живот през ноздрите, а не през устата. Като диша през носа си, човек мисли добре. Като мисли добре, той е здрав. Пазете носа си да не се простудява, да не се запушат ноздрите.“

   Когато въздухът се вдишва през носа, той се затопля в носните кухини, а прахът, който съдържа, полепва по слизестата повърхнина и така вече влиза в белите дробове затоплен и пречистен. По този начин се избягват простуда, гърлобол и гръдни болести. Дишането през носа има дълбоко значение и за умственото и духовно развитие. Затова, ако човек е свикнал да диша през устата, той трябва с волева тренировка да се освободи от този навик.

 2. Яни Иванов на

  Природата го е „измислила“ да дишаш и през носа, и през устата и въздуха отива все на едно и също място – през трахеята, в белите дробове. От там кислородът навлиза в кръвта и се разнася и до мозъка. Описах го много опростено. Така че тези твърдения, меко казано нямат научна обосновка.

Коментирай в Delo.bg