Отблясъци – 27 март

0

Еленко Ангелов с Машината на времето за ДЕЛО.БГ на 27 март.

Отблясъци“ е рубрика на психолога, в която заедно ще гледаме слънчевите зайчета на историята.

На 27 март през 1309 г. босът на католическия свят Папа Климент V става с нагоре гъза и отлъчва Венеция барабар с цялото и население от лоното. Дреме им на гондолите!

Карл МарксНа 27 март 1867 г. Карл Маркс завършва том I на „Капиталът“, в който оформя икономическите закони на капиталистическото общество и се чуди дали да не влезе в банята и да си оформи и брадата хипстарска.

На 26 март през 1899 г. италианският инженер Маркони осъществява първата международна радиовръзка – между Англия и Франция. Освен че не признал заслугата на великия учен Никола Тесла, чиито открития си преписал, не отговорил и на въпроса на прадядото на Милко Калайджиев:

Тава лови ли сръбите?

На 27 март през 1933 г. след едно звучно „Уакаримас“, Япония напуска Обществото на народите.

На 27 март през 1976 г. влиза в експлоатация вторият реактор на АЕЦ Козлодуй. Някой да иска да се върне с машината на времето и да даде презерватив на бащата на Меглена Кунева?

АЕЦ Козлодуй

На 27 март през 1977 г. на райския остров Тенерифе, Канарските острови се случва адското събитие – два самолета Боинг се сблъскват челно или странично, няма значение на летището, при което 583 души завинаги отлитат от тази земя.

На 27 март през 1990 г. най-после се сетиха в Лондон да открият музей на Шерлок Холмс. Малко известен е фактът, че създателят му – писателят Сър Артър Конан Дойл – любимецът и днес на всички ченгета и детективи защото създава „Дедуктивният метод“, е бил луд за връзване на тема окултизъм и „викане на духове“. Дама Пика появи се!

Хилда КазасянДнес, 27 март Марая Кери, да не се помотва, ами да врътне една мусака и да почерпи за рожден ден, за да не й врътне Томи Мотола два шамара пак!

Честит рожден ден и на разкошната Хилда Казасян.

Хилда – малкото момиченце, пеещо с великия Тодор Колев в онази песничка за любовта, която пускаха всяка сутрин по радиото преди „Дела и документи“, когато тръгвах за училище.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg