Отблясъци – 13 март

0

Отблясъци“ е рубрика в сайта delo.bg на психолога Еленко Ангелов, в която заедно ще гледаме слънчевите зайчета на историята.

Неделя е! Сирни Заговезни или „Ден за ПРОШКА“. От delo.bg съветваме:

„Приеми вината – и белите, и червените, но не оставяй да те вземат за мезе!“

Поздрав с любимите ми „НЛО“ с нещо от първата им култова за соц времето касетка:

„Какво е неделята – ден за почивка, почивка ли казвате не и за мен под свойта дебела и топла завивка си мисля с надежда и утре е ден…“
(т. Живко Колев, м. Александър Йосифов, ар. Иван Кутиков)

Еленко Ангелов

Павел Попандов и Еленко Ангелов в една предстояща добра комбинация…

Ок, стартираме отблясъците и с летяща чиния мекици!

13-ти март 1519 г. е крайно фатален за кралството на ацтеките, защото кръвожадният испански конквистадор Кортес акостира на мексиканския бряг тананикайки си нещо като „Но, мойте стъпки стоят по пясъка…“, стартира поход в железни доспехи и яко сеч в името на кроткия Исус и „In Go(L)d We Trust”. Добра идея е на този „Ден на ПРОШКА“, правнуците на Кортес и компания да припомнят Христовите думи на правнуците на ацтеките:

„Ако не простите на човеците съгрешенията им, и вашият небесен Отец няма да прости съгрешенията Ви“.

конкистадори

Драги читатели на delo.bg, никога не е по-подходящо времето, както днес повелява вековната традиция да поискате прошка от близки и далечни, началници и подчинени за всичките Ви волни или неволни, че дори и за плануваните ви обиди и тъпотии, които сте сътворили.

На 13 март 1781 г. Сър Уилям Хершел, малко пишман астроном, открива комета и ако имаше фейсбук тогава щеше да се зарине от лайкове, макар че не е и подозирал в началото, че всъщност е набарал планетата Уран. Британското кралско научно дружество веднага бърза да си препише заслуги и точно по еврейски веднага го обявява за техен член. Казах пишман, защото бате Уилям си мечтае да бъде признат с музикалната си кариера – скъсва се да пише близо 24 симфонии, но никой не им обръща внимание, точно както днес никой не знае, че хиподилецът Венци Мицов пише и хубава класическа музика и така нашият пак се напъва и открива и двата спътника на Уран – Титан и Оберон.

13 март 1913 г. е мега фатален и за турчулята с тяхната ужким непревземаемата Одринската крепост. Тя е окончателно превзета и е в краката на българските смели бойци подпомагани с „бой и сръбска музика“ от военни сръбски формирования по време на Балканската война.

А тук се сетих, че много характерен обичай за празника днес е запалването на празнични огньове, наричани Сирнишки. Разпалват се от ергени, като традицията повелява да се използват слама от царевица и кори от черешово дърво. Не знам, защо през соца до днес в много краища на България в махалите се надпреварват с месеци да правят пирамиди от автомобилни гуми, които палят, за да го извадят по-голям. Махайте прането от просторите!

Сирни заговезни

На 13 март 1981 г. на бай Тошо „звездите му го говорят“, че трябва на народната ни република да и се открие официално Национална астрономическа обсерватория в Рожен. Още тогава роженските звездобройци откриват защо в България толкова мъчно се създават звезди и до днес – защото „феновете им“ най-често са черни дупки и „копелетия“ на Панайот Хейтов и Хейтър Петър.

На 13 март през скорошно падналата от календара 2013 г. след като папата – бившия нацист Йозеф Ратцингер избяга „през девет гори в десета“, заради банкови спекулации в стил „банка Антинари“ и се направи на „умрЕла лисица“, уж болен, бе избран първият папа от Новия свят – Франциск, не че той е „много убав“, но поне хрисим и благ го докарва за „рабите си божии“. Да, правилно „раби“ е архаизъм на роби, но спокойно – БОГ Ви обича, но има едно специално място в случай, че НИЕ не го обичаме!

Л. Рон Хъбард

Л. Рон Хъбард

На 13 март 1911 г. на бял свят се появява американският писател-фантаст Л. Рон Хъбард. След като от гениалните си книги, чел съм ги – еми „нечовек е“, екстра перо има, печели „некви-никви“ зелени гущери, решава, че „тая няма да я бъде“ само с книги и си трансдаунлоудва (сега я измислих тази дума) от Акаша инфо и си основава сциентологията (система от религиозни космически вярвания и философски идеи). Днес на тях са предани и са „дали клетва и да се оправят“ – Том Круз, Уил Смит и Джон Траволта. В кратце, баце: Първо – „Ти не си човек, ти си Тетан“, духовно същество, което е съществувало около има-няма некви 300 трилиона години (плюс минус някое друго хилядолетие, де). Пребивавал си в различни телесни форми и след „мръсна смърт“ влизаш в друга форма на живот, „и то пък един живот“. Имам много какво да ви разкажа по темата, щях да правя предаване в редовната си рубрика навремето в „На кафе“ с Гала, но това сега са само исторически отблясъци на delo.bg, а и между другото Земята е галактически затвор. Честито! Ок, и последно само – според Сциентологията всеки минал живот има неестествени преживявания, наречени енграми, прилепнали към телата като кърлежи, които ти смучат силите. Именно енграмите са причина ние хорицата все „за мъка да сме родени“ и логично те трябва да бъдат открити и премахнати „качинг“, като това „цена няма“ ама струва доста пари! Ходиш на курсове и „прослушвания“ срещу десетки хиляди долара. Приживе Хъбард заяви скромно, че довършва делото на Буда. Това е положението!

Завършваме днешните ИСТОРИЧЕСКИ ОТБЛЯСЪЦИ с пожелание за много веселие довечера по време на „Хамкането“! Припомням – церемониал майстор е бабата, която с червен конец връзва парче халва, сирене или сварено яйце и най-често и го люшка/хамка над стремящите се само с уста да го захапят. Успех, защото православните християни (е, много ясно, че тяхно е ЦАРСТВОТО БОЖИЕ, ама друг път ще Ви се размине ако сте си изрод) за последен път до Великден трябва да вкусят млечни продукти и яйца. Дерзайте! Аз пък си пускам пак първия НЛО албум на любимите ми Велко, Павката и Мамалев.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg